Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Prilog /

Bulgur kao prilog uz glavno jelo za sve prigode

Bulgur je žitarica koja se dobiva obradom pšenice. Donosimo recept kako pripremiti bulgur kao prilog.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bulgur je smeđe boje i pun je vlakana i vitamina. Bulgur se vrlo brzo pripremi jer se ne treba dugo kuhati.

Za pripremiti bulgur kao prilog potrebno vam je 400 grama bulgura, 4 šalice vode, 2 žlice maslinovog ulja, 3 žlice soka od limuna, sol, papar, poriluk, češnjak, 10 divljih šparoga, 1 šalica zelenog smrznutog graška i pola šalice mente.

Za pripremu bulgura kao priloga u velikoj vatrostalnoj posudi pomiješajte bulgur i kipuću vodu. Ostavite oko 30 minuta, dok bulgur ne omekša. Svakih 10 minuta malo pomiješajte. Nakon 30 minuta sadržaj vatrostalne posude sipajte u cjedilo kako bi se bulgur ocijedio od suvišne vode.

U veliku posudu stavite bulgur te dodajte žlicu ulja, 3 žlice soka od limuna, malo soli i papra. Sve zajedno dobro pomiješajte vilicom.

U tavu na srednje jakoj vatri stavite žlicu ulja. Dodajte poriluk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša i češnjak pusti boju. Nakon oko 5 minuta premjestite u posudu gdje je bulgur i sve dobro pomiješajte.

Posudu za kuhanje na pari postavite iznad lonca kipuće vode i napunite ju šparogama i kuhajte 4 minute, dok šparoge ne omekšaju. U posljednjih 30 sekundi kuhanja na pari dodajte grašak. Dodajte šparoge i grašak u posudu sa bulgurom te dodajte metvicu. Sve zajedno dobro izmiješajte.

Bulgur kao prilog je spreman i možete ga poslužiti uz pečeno meso. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike