Bulgur je smeđe boje i pun je vlakana i vitamina. Bulgur se vrlo brzo pripremi jer se ne treba dugo kuhati.
Za pripremiti bulgur kao prilog potrebno vam je 400 grama bulgura, 4 šalice vode, 2 žlice maslinovog ulja, 3 žlice soka od limuna, sol, papar, poriluk, češnjak, 10 divljih šparoga, 1 šalica zelenog smrznutog graška i pola šalice mente.
Za pripremu bulgura kao priloga u velikoj vatrostalnoj posudi pomiješajte bulgur i kipuću vodu. Ostavite oko 30 minuta, dok bulgur ne omekša. Svakih 10 minuta malo pomiješajte. Nakon 30 minuta sadržaj vatrostalne posude sipajte u cjedilo kako bi se bulgur ocijedio od suvišne vode.
U veliku posudu stavite bulgur te dodajte žlicu ulja, 3 žlice soka od limuna, malo soli i papra. Sve zajedno dobro pomiješajte vilicom.
U tavu na srednje jakoj vatri stavite žlicu ulja. Dodajte poriluk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša i češnjak pusti boju. Nakon oko 5 minuta premjestite u posudu gdje je bulgur i sve dobro pomiješajte.
Posudu za kuhanje na pari postavite iznad lonca kipuće vode i napunite ju šparogama i kuhajte 4 minute, dok šparoge ne omekšaju. U posljednjih 30 sekundi kuhanja na pari dodajte grašak. Dodajte šparoge i grašak u posudu sa bulgurom te dodajte metvicu. Sve zajedno dobro izmiješajte.
Bulgur kao prilog je spreman i možete ga poslužiti uz pečeno meso. Dobar tek!