Brzo, jednostavno i ukusno jelo od lososa
Losos u umaku od hrena
SASTOJCI:
Kada losos na vanjskom rubu počne mijenjati boju, okrenite ga i pecite na drugoj strani.
80 dkg svježeg lososa
35 dkg maslaca
2 dcl bijelog vina
50 g luka
2 kom jaja
sol
papar
hren
U malo dublji lončić stavite 2 dcl vina. Kada vino ishlapi, dodajte žumanjak i sve zajedno dobro istucite na pari te dodajte malo soli. Kada se smjesa počne zgušnjavati, dodajte reducirani maslac i par kapi limunovog soka.
Na zagrijanu tavicu stavite maslac i na njega komad lososa koji ste posolili s obje strane. Kada losos na vanjskom rubu počne mijenjati boju, okrenite ga i pecite na drugoj strani.
Kada je pečen, losos izvadite na tanjur, zalijte ga umakom i sve zajedno začinite s malo naribanog svježeg hrena.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.