Pitate se kako pripremiti brzi ručak za 30 minuta? Ako mislite da je to nemoguće, varate se. Evo kako pripremiti brzi ručak za 30 minuta.
Pripremite juhu od krumpira kao vaš brzi ručak za 30 minuta.
Sastojci za brzi ručak za 30 minuta:
- 6 kriški tanke slanine, izrezane na komade
- cijeli luk, narezan na kockice
- 3 cijele mrkve, očišćene i narezane na kockice
- 3 stabljike celera, narezane na kockice
- 6 cijelih malih krumpira crvenkaste boje, oguljenih i narezanih na kockice
- temeljac
- 3 žlice višenamjenskog brašna
- šalica mlijeka
- 1/2 žličice sol, više po ukusu
- paparu
- 1/2 žličice mješavine začina
- žličica mljevenog svježeg peršina
- šalica naribanog sira po izboru
Kako pripremiti brzi ručak za 30 minuta:
Dodajte komadiće slanine u lonac za juhu na srednje jakoj vatri i kuhajte slaninu dok ne postane hrskava.
Izvadite slaninu iz lonca i ostavite je sa strane. Odlijte većinu masnoće, ali nemojte čistiti lonac. Vratite na srednje jaku vatru i dodajte luk, mrkvu i celer. Promiješajte i kuhajte oko 2 minute, a zatim dodajte krumpir narezan na kockice. Kuhajte 5 minuta, začinite solju, paprom i mješavinom začina.
Ulijte juhu i lagano prokuhajte. Kuhajte 10 minuta, odnosno dok krumpir ne počne omekšati. Umutiti brašno i mlijeko, pa ulijte u juhu i ostavite da se juha kuha još 5 minuta.
Uklonite pola do 2/3 juhe i izmiksajte u serijama u blenderu/procesu hrane dok ne postane potpuno glatka.
Vratite je u lonac za juhu i promiješajte da se sjedini. Pustite da se ponovno zagrije dok kušate začine, dodajući još onoga što je potrebno. Umiješajte vrhnje, pa umiješajte peršin, ostavite malo za ukras. Poslužite u zdjelicama ukrašenim peršinom, ribanim sirom i hrskavim komadićima slanine.
Upravo ste pripremili brzi ručak za 30 minuta.