Zaboravili smo izvaditi meso iz zamrzivača, post je ili jednostavno trebate ideju za ručak bez mesa? Nalazite se na pravom mjestu jer imamo savršen primjer za brzi ručak bez mesa – krpice sa zeljem.
Što će vam biti potrebno za ovaj brzi ručak bez mesa:
- 500 g krpica
- Glavica zelja
- Žlica masti
- Glavica luka
- Papar
Postupak pripreme:
Prvo u lonac dodajte vodu i zasolite je kako bi u njemu skuhali tjesteninu (krpice).
Dodajte mast u lonac i kada se ona zagrije, na nju dodajte sitno nasjeckani luk. Kada luk poprimi svoju karakterističnu zlatnu boju, na njega dodajemo zelje te ga isto tako pirjamo nekih desetak minuta. Kada su nam luk i zelje gotovi, moramo čekati da se krpice skuhaju. Kada su nam napokon i one kuhane, dodajemo luk i zelje na njih te dobro promiješamo. Od začina dodajemo papar i to podosta papra, pošto su krpice sa zeljem poznate kao pikantno jelo.
Dobar tek!