Recept i priprema /

Brzi kolač od pudinga i petit keksa poslužite uz čaj i kavu

Image
Foto: Pixabay

Brzi kolač od pudinga i petit keksa sa naribanom čokoladom na vrhu odličan je desert. Kod pripreme ovog kolača od pudinga i petit keksa najbolje je koristiti kekse s maslacem.

30.8.2022.
16:08
Pixabay
VOYO logo

Najbolje je da ovaj kolač ostavite preko noći u hladnjaku prije posluživanja kako bi puding imao vremena da se stegne, a keksi omekšaju.

Sastojci potrebni za pripremu kolača od pudinga i petit keksa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 ml pudinga od vanilije (unaprijed pripremljen i ohlađen)
  • 100 g petit keksa s maslacem
  • 100 g keksa
  • 150 g maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 2 žlice šećera u prahu
  • tamna čokolada

Upute za pripremu ovog brzog kolača od pudinga i petit keksa:

Puding pripremite dan ranije, ako je moguće. Sljedećeg dana pjenasto izmiješajte šećer u prahu s maslacem dok ne postane svijetlo i pjenasto. Otprilike polovicu odložite za kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada dodajte nekoliko žlica pudinga u zdjelu s maslacem i umutite dok ne postane glatko. Dodajte maslac i ponovno izmiksajte. Ponavljajte dok vam ne ostane pudinga i maslaca i dok nadjev od pudinga ne postane gladak.

Kalup obložite limenom folijom tako da sve 4 strane budu dobro pokrivene. Dno kalupa prekrijte keksima s maslacem. Prelijte sa 4 žlice pudinga. Ravnomjerno rasporedite okolo. Pokrijte tamnijom nijansom keksa i opet prelijte pudingom. Ponavljajte dok vam ne ostane pudinga. Pazite da sloj pudinga bude i gornji sloj. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak preko noći.

Čuvati u hladnjaku prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo