Najbolje je da ovaj kolač ostavite preko noći u hladnjaku prije posluživanja kako bi puding imao vremena da se stegne, a keksi omekšaju.
Sastojci potrebni za pripremu kolača od pudinga i petit keksa:
- 500 ml pudinga od vanilije (unaprijed pripremljen i ohlađen)
- 100 g petit keksa s maslacem
- 100 g keksa
- 150 g maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 2 žlice šećera u prahu
- tamna čokolada
Upute za pripremu ovog brzog kolača od pudinga i petit keksa:
Puding pripremite dan ranije, ako je moguće. Sljedećeg dana pjenasto izmiješajte šećer u prahu s maslacem dok ne postane svijetlo i pjenasto. Otprilike polovicu odložite za kasnije.
Sada dodajte nekoliko žlica pudinga u zdjelu s maslacem i umutite dok ne postane glatko. Dodajte maslac i ponovno izmiksajte. Ponavljajte dok vam ne ostane pudinga i maslaca i dok nadjev od pudinga ne postane gladak.
Kalup obložite limenom folijom tako da sve 4 strane budu dobro pokrivene. Dno kalupa prekrijte keksima s maslacem. Prelijte sa 4 žlice pudinga. Ravnomjerno rasporedite okolo. Pokrijte tamnijom nijansom keksa i opet prelijte pudingom. Ponavljajte dok vam ne ostane pudinga. Pazite da sloj pudinga bude i gornji sloj. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak preko noći.
Čuvati u hladnjaku prije posluživanja.