Biskvitni i brzi kolač s jabukama i pudingom savršen je izbor za lagani i ukusni desert. Priprema se sastoji od pravljenja smjese za biskvit, kreme i nadjeva od jabuka.
Sastojci potrebni za biskvit za ovaj kolač od jabuka i pudinga su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- pola vrećice praška za pecivo
- 125 g maslaca
Sastojci potrebni za nadjev od jabuka za kolač od jabuka i pudinga:
- pola kg jabuka
- 1 žlica šećera
- 25 g maslaca
- malo ruma
- 1 vanilin šećer
- puding od vanilije
Upute za pripremu kolača od jabuka i pudinga:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Jaja pjenasto istucite s maslacem, šećerom i vanilin šećerom.
- Prašak za pecivo pomiješajte se brašnom te lagano usipajte u smjesu jaja, uz stalno miješanje.
- Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, a strane namastite i pobrašnite.
- Smjesu za biskvit ulijte u kalup i poravnajte, a prije pečenja stavite nadjev od jabuka.
- Jabuke operite, ogulite i narežite na manje komadiće.
- Jabuke pirjajte par minuta sa svim ostalim sastojcima.
- Nadjev je gotov kad jabuke omekšaju, a tako pripremljen nadjev od jabuka prelijte preko smjese za biskvit koju ste ulili u kalup.
- Pripremite puding prema uputama na pakiranju i prelijte preko jabuka.
- Na taj puding stavite biskvitne mrvice koje napravite od: 100 grama brašna, 100 grama ohlađenog maslaca i 100 grama šećera.
- Te sastojke pomiješajte i rukama formirajte mrvice kojima potpuno prekrijte kolač u kalupu. Kolač od jabuka i pudinga pecite oko pola sata na 180 stupnjeva Celzijevih. Kolač je gotov kad mu se korica pozlati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa