Pravilnim miješanjem smjese za muffine dobit će te sočne i pahuljaste čokoladne muffine koji će brzo biti gotovi.
Sastojci potrebni za brze čokoladne muffine su:
- 180 g brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 120 g šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- malo soli
- 1 jaje sobne temperature
- 235 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml ulja
- 180 g komadića čokolade
Upute za pripremu čokoladnih muffina:
1. Zagrijte pećnicu na 220 C. Kalup za muffine obložite papirnatim kalupima za muffine ili poprskajte neljepljivim sprejom.
2. Pomiješajte suhe sastojke: U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte brašno, kakao prah, granulirani šećer, prašak za pecivo i sol.
3. Pomiješajte mokre sastojke: U zasebnoj posudi umutite jaje, mlijeko, vaniliju i ulje dok se dobro ne sjedine.
4. Pomiješajte mokre i suhe sastojke: Ulijte mokre sastojke u suhe sastojke i miješajte žlicom ili silikonskom lopaticom dok se ne sjedine. Ovaj proces će ići brzo i trebat će vam samo 10 miješanja. U ovom trenutku umiješajte komadiće čokolade. Nemojte previše mijesiti tijesto ili će muffini biti gusti i suhi.
5. Podijelite tijesto između kalupa za muffine tako da ih napunite gotovo do kraja. Po želji stavite još komadića čokolade.
6. Pecite na 220C oko 10 minuta, a zatim smanjite toplinu pećnice na 175 C još oko 5 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe van s vlažnim mrvicama.