Za pripremu ovog brzog čokoladnog kolača prvo pomiješajte sve suhe sastojke a onda sve mokre sastojke.
Sastojci koji su potrebni za pripremu ovog brzog čokoladnog kolača su:
- 200 g šećera
- 200 g neslanog maslaca, omekšalog
- 4 jaja
- 200 g brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- pola žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice mlijeka
Sastojci za kremu za brzi čokoladni kolač:
- 100 g mliječne čokolade
- 200 g maslaca
- 400 g šećera u prahu
- 5 žlica kakaa u prahu
- 2 žlice mlijeka
Upute za pripremu ovog brzog čokoladnog kolača:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa. Premažite maslacem podlogu i stranice dvaju okruglih kalupa za i obložite podloge papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli umutite šećera, omekšali maslaca, jaja, brašno, kakao u prahu, žličicu praška za pecivo, ½ žličice ekstrakta vanilije, mlijeko i prstohvat soli.
Podijelite smjesu u pripremljene kalupe. Pecite 20 minuta ili dok ražanj umetnut u sredinu kolača ne izađe čist.
Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi.
Za kremu stavite 100 g nasjeckane mliječne čokolade u vatrostalnu zdjelu i otopite je u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 30 sekundi. Otopljenu čokoladu ostaviti da se ohladi 5 minuta.
Vilicom izgnječite 200 g omekšalog maslaca i 400 g šećera u prahu. Umiješajte 5 žlica kakaa u prahu s prstohvatom soli i ulijte otopljenu čokoladu i 2 žlice mlijeka. Ponovno miksajte dok ne postane glatko.
Na stalku za torte ili velikom tanjuru, rasporedite kolače zajedno s polovicom kreme od maslaca, a zatim rasporedite ostatak po vrhu. Po želji ukrasite komadićima čokolade.