Bešamel je francuski umak i sastoji se od samo nekoliko sastojaka, maslaca, brašna, mlijeka i začina poput papra ili muškatnog oraščića. Ali kako se priprema brzi bešamel umak? Donosimo kako pripremiti brzi bešamel umak.
Sastojci za brzi bešamel umak:
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 2 šalice punomasnog mlijeka
- sol i crni papar
Priprema brzog bešamel umaka:
Zagrijte mlijeko na laganoj vatri u malom loncu kako biste započeli s pripremom brzog bešamel umaka. U velikoj tavi s neprijanjajućim premazom otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatko i blijedo zlatne boje.
Dodajte oko 1/4 šalice toplog mlijeka u zapršku i miješajte dok smjesa brašna i maslaca potpuno ne upije mlijeko. Nastavite dodavati mlijeko u količinama do pola šalice pazeći da nakon svakog dodavanja ne zaboravite miješati.
Kad ste dodali svo mlijeko, kuhajte 5 minuta uz miješanje. Na kraju začinite soli i paprom. Brzi bešamel umak je gotov i spreman za posluživanje.