Voćne štrudle /

Brza štrudla od višanja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zašto trošiti sate, kad možete imati ukusnu štrudlu od višanja za manje od sat vremena? Isprobajte recept za brzu štrudlu od višanja i pokažite svoje kulinarske vještine.

18.3.2023.
12:31
Pixabay
VOYO logo

Poigrajte se sastojcima i samostalno napravite brzu štrudlu od višanja, te uživajte u sezonskom voću na najbolji način.

Za ovaj fenomenalan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice svježe sjeckanih višanja, bez koštica
  • ½ šalice šećera
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • ¼ šalice brašna
  • ¼ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice soli
  • paket lisnatog tijesta

Pratite sljedeće upute i vaša štrudla od višanja bit će spremna u rekordnom vremenu:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite veliki lim na kojem ćete peći štrudlu. U zdjeli pomiješajte nasjeckane višnje, šećer i svježi sok od limuna. Ostavite neka smjesa odstoji dok pripremate ostatak sastojaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, mljeveni cimet i sol. Prvo je potrebno pripremiti površinu na kojoj ćete razvući tijesto. Razvucite lisnato tijesto.

Sada ravnomjerno rasporedite smjesu od višanja po tijestu, tako da ostane 3 cm slobodnog prostora oko rubova. Pažljivo zarolajte tijesto u štrudlu i stavite je na pripremljeni lim za pečenje. Krajeve tijesta lagano pritisnite kako bi spriječili curenje soka od višanja.

Stavite štrudlu u zagrijanu pećnicu i pecite je oko 30 minuta, odnosno dok tijesto ne postane zlatno smeđe boje.

Vaša brza štrudla od višanja je spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo