Brza štrudla od višanja - recept i priprema
Poigrajte se sastojcima i samostalno napravite brzu štrudlu od višanja, te uživajte u sezonskom voću na najbolji način.
Za ovaj fenomenalan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
2 šalice svježe sjeckanih višanja, bez koštica
½ šalice šećera
1 žlica svježeg soka od limuna
¼ šalice brašna
¼ žličice mljevenog cimeta
¼ žličice soli
paket lisnatog tijesta
Pratite sljedeće upute i vaša štrudla od višanja bit će spremna u rekordnom vremenu:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite veliki lim na kojem ćete peći štrudlu. U zdjeli pomiješajte nasjeckane višnje, šećer i svježi sok od limuna. Ostavite neka smjesa odstoji dok pripremate ostatak sastojaka.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, mljeveni cimet i sol. Prvo je potrebno pripremiti površinu na kojoj ćete razvući tijesto. Razvucite lisnato tijesto.
Sada ravnomjerno rasporedite smjesu od višanja po tijestu, tako da ostane 3 cm slobodnog prostora oko rubova. Pažljivo zarolajte tijesto u štrudlu i stavite je na pripremljeni lim za pečenje. Krajeve tijesta lagano pritisnite kako bi spriječili curenje soka od višanja.
Stavite štrudlu u zagrijanu pećnicu i pecite je oko 30 minuta, odnosno dok tijesto ne postane zlatno smeđe boje.
Vaša brza štrudla od višanja je spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.