Jela s tikvicama /

Brza pita sa tikvicama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Brza pita sa tikvicama može se poslužiti kao predjelo ili čak i kao lagani glavni obrok. Kako se radi brza pita sa tikvicama otkriva recept.

4.8.2023.
14:14
Pixabay
VOYO logo

Brza pita sa tikvicama je za manje od sat vremena, a vrlo je ukusna i zasitna. Ovu pitu od tikvica možete i zamrznuti kada se potpuno ohladi. Čuvajte je u zamrzivaču do maksimalno 3 mjeseca.

Brza pita sa tikvicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 tikvice
  • šalica brašna
  • žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice paprike
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • žličica soli
  • 1/4 žličice papra
  • 4 žlice ulja
  • 3 jaja
  • šalica luka sitno narezanog
  • 3/4 šalice sira nasjeckanog
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 2 žličice bosiljka

Brza pita sa tikvicama priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvice narežite na male komade. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, papriku, češnjak, sol i papar.

Dodajte ulje i jaja. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte luk, sir, parmezan, bosiljak i tikvice. Miješajte dok se sve ne poveže.

Ostavite tijesto 10 minuta neka odmori prije nego što ga stavite u lim za pečenje pita. Kada tijesto malo otpusti stavite ga u lim za pečenje, pospite s parmezanom i pecite oko 40 minuta.

Brza pita sa tikvicama je gotova, a najbolja je kada barem 10 minuta odstoji prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo