Jela s tikvicama /

Brza pita sa tikvicama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Brza pita sa tikvicama može se poslužiti kao predjelo ili čak i kao lagani glavni obrok. Kako se radi brza pita sa tikvicama otkriva recept.

4.8.2023.
14:14
Pixabay
VOYO logo

Brza pita sa tikvicama je za manje od sat vremena, a vrlo je ukusna i zasitna. Ovu pitu od tikvica možete i zamrznuti kada se potpuno ohladi. Čuvajte je u zamrzivaču do maksimalno 3 mjeseca.

Brza pita sa tikvicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 tikvice
  • šalica brašna
  • žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice paprike
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • žličica soli
  • 1/4 žličice papra
  • 4 žlice ulja
  • 3 jaja
  • šalica luka sitno narezanog
  • 3/4 šalice sira nasjeckanog
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 2 žličice bosiljka

Brza pita sa tikvicama priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvice narežite na male komade. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, papriku, češnjak, sol i papar.

Dodajte ulje i jaja. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte luk, sir, parmezan, bosiljak i tikvice. Miješajte dok se sve ne poveže.

Ostavite tijesto 10 minuta neka odmori prije nego što ga stavite u lim za pečenje pita. Kada tijesto malo otpusti stavite ga u lim za pečenje, pospite s parmezanom i pecite oko 40 minuta.

Brza pita sa tikvicama je gotova, a najbolja je kada barem 10 minuta odstoji prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo