Uživajte u ovoj brzoj piti od tikvice koja je savršena kombinacija povrća i začina. Ovo je pravo vegetarijansko jelo u kojem mogu svi uživati.
Sastojci:
- 40 dkg kriške tikvice
- 12 dkg brašna
- prašak za pecivo
- pola žličice paprike
- pola žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- ¼ žličice crnog papira
- 60 ml maslaca otopljenog ili ulja
- 3 veća jaja umućena
- 15 dkg luka sitno narezanog
- 15 dkg sitno nasjeckanog sira cheddar
- 15 dkg naribanog parmezana, podijeljeno
Kako se priprema brza pita od tikvica?
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odrežite krajeve tikvica i narežite pomoću ribeža. Ostavite sa strane dok ne budete spremni za upotrebu.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, papriku, češnjak u prahu, sol i crni papar u velikoj zdjeli. Ulijte otopljeni maslac ili ulje i umućena jaja. Miješajte lopaticom dok se smjesa ne sjedini.
Dodajte luk, cheddar sir, parmezan i narezane tikvice i pomiješajte. Tijesto će u ovom trenutku biti jako gusto, pa ga ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim ga ponovno promiješajte.
Podmazanu tepsiju za pite napunite tijestom od tikvica. Rasporedite ga u jednom sloju i pospite s još malo parmezana. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta ili dok vrh ne postane zlatna. Ostavite da odstoji 10 minuta prije rezanja.