Kuharica /

Brza pita od tikvica - recept i priprema

Image

Nemate puno vremena, ali opet želite pripremiti nutritivan obrok? Brza pita od tikvica je upravo ono što tražite. Nema jednostavnijeg recepta za brzu pitu od tikvica.

3.8.2023.
13:00
VOYO logo

Uživajte u ovoj brzoj piti od tikvice koja je savršena kombinacija povrća i začina. Ovo je pravo vegetarijansko jelo u kojem mogu svi uživati.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg kriške tikvice
  • 12 dkg brašna
  • prašak za pecivo
  • pola žličice paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice crnog papira
  • 60 ml maslaca otopljenog ili ulja
  • 3 veća jaja umućena
  • 15 dkg luka sitno narezanog
  • 15 dkg sitno nasjeckanog sira cheddar
  • 15 dkg naribanog parmezana, podijeljeno

Kako se priprema brza pita od tikvica?

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odrežite krajeve tikvica i narežite pomoću ribeža. Ostavite sa strane dok ne budete spremni za upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, papriku, češnjak u prahu, sol i crni papar u velikoj zdjeli. Ulijte otopljeni maslac ili ulje i umućena jaja. Miješajte lopaticom dok se smjesa ne sjedini.

Dodajte luk, cheddar sir, parmezan i narezane tikvice i pomiješajte. Tijesto će u ovom trenutku biti jako gusto, pa ga ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim ga ponovno promiješajte.

Podmazanu tepsiju za pite napunite tijestom od tikvica. Rasporedite ga u jednom sloju i pospite s još malo parmezana. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta ili dok vrh ne postane zlatna. Ostavite da odstoji 10 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo