Kuharica /

Brza pita od tikvica - recept i priprema

Image

Nemate puno vremena, ali opet želite pripremiti nutritivan obrok? Brza pita od tikvica je upravo ono što tražite. Nema jednostavnijeg recepta za brzu pitu od tikvica.

3.8.2023.
13:00
VOYO logo

Uživajte u ovoj brzoj piti od tikvice koja je savršena kombinacija povrća i začina. Ovo je pravo vegetarijansko jelo u kojem mogu svi uživati.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg kriške tikvice
  • 12 dkg brašna
  • prašak za pecivo
  • pola žličice paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice crnog papira
  • 60 ml maslaca otopljenog ili ulja
  • 3 veća jaja umućena
  • 15 dkg luka sitno narezanog
  • 15 dkg sitno nasjeckanog sira cheddar
  • 15 dkg naribanog parmezana, podijeljeno

Kako se priprema brza pita od tikvica?

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odrežite krajeve tikvica i narežite pomoću ribeža. Ostavite sa strane dok ne budete spremni za upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, papriku, češnjak u prahu, sol i crni papar u velikoj zdjeli. Ulijte otopljeni maslac ili ulje i umućena jaja. Miješajte lopaticom dok se smjesa ne sjedini.

Dodajte luk, cheddar sir, parmezan i narezane tikvice i pomiješajte. Tijesto će u ovom trenutku biti jako gusto, pa ga ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim ga ponovno promiješajte.

Podmazanu tepsiju za pite napunite tijestom od tikvica. Rasporedite ga u jednom sloju i pospite s još malo parmezana. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta ili dok vrh ne postane zlatna. Ostavite da odstoji 10 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo