RIBA NA DRUGAČIJI NAČIN /

Brancin s hollandese umakom

'Kuhar i pol' je ovoga puta na placu našao mladi kupus i razmišljao je što s time. Odlučio se za brancine, koje je složio na malo drugačiji način, a rezultat je zanimljiva kombinacija.

6.4.2012.
18:00
VOYO logo

Brancin s hollandese umakom za 4 osobe

SASTOJCI:
1,5 kg brancina
0,5 l maslinovog ulja
2 dkg soli
10 dkg limuna
3 kom jaja
0,5 kg maslaca
2,5 dcl bijelog vina
5 dkg luka

PRIPREMA:
Stavite maslac na tavicu, dodajte mu koru od naranče, koru od limuna, zvjezdicu anisa i komadić feferona te sve zajedno rastopite. Pustite da odstoji 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste filetirali ribu, na zagrijanu tavu stavite ulje i sol kako se riba ne bi zalijepila te prepržite filete. U lonac s vrelom vodom, koju ste prije toga posolili, stavite prokuhati kupus dok ne omekša.

Kada ste prepržili filete ribe, stavite ih peći na lagano ugrijani aromatizirani maslac 7-8 minuta. Na posebnu tavu stavite nekoliko kapi maslinova ulja, dodajte nasjeckane bademe te ih prepržite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su bademi preprženi na suhoj tavici, dodamo im kupus te sve zajedno poslužimo s ribom.

Cijeli postupak pripreme ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo