Brancin s hollandese umakom za 4 osobe
SASTOJCI:
1,5 kg brancina
0,5 l maslinovog ulja
2 dkg soli
10 dkg limuna
3 kom jaja
0,5 kg maslaca
2,5 dcl bijelog vina
5 dkg luka
PRIPREMA:
Stavite maslac na tavicu, dodajte mu koru od naranče, koru od
limuna, zvjezdicu anisa i komadić feferona te sve zajedno
rastopite. Pustite da odstoji 30 minuta.
Nakon što ste filetirali ribu, na zagrijanu tavu stavite ulje i sol kako se riba ne bi zalijepila te prepržite filete. U lonac s vrelom vodom, koju ste prije toga posolili, stavite prokuhati kupus dok ne omekša.
Kada ste prepržili filete ribe, stavite ih peći na lagano ugrijani aromatizirani maslac 7-8 minuta. Na posebnu tavu stavite nekoliko kapi maslinova ulja, dodajte nasjeckane bademe te ih prepržite.
Kada su bademi preprženi na suhoj tavici, dodamo im kupus te sve
zajedno poslužimo s ribom.
Cijeli postupak pripreme ovoga jela možete pogledati u našem
video prilogu.