Kako se približavaju božićni blagdani sve više počinjemo planirati božićni jelovnik. Božićni kruh obavezni je dio blagdanskog stola, ali kako pripremi božićni kruh. Postoje različiti recepti kako pripremiti božićni kruh, donosimo vam jednostavni i brz recept.
Za pripremu božićnog kruha će vam trebati:
- 500 g brašna
- 250 g maslaca
- 180 g šećera
- 1 kiselo vrhnje
- 3 jaja
- prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Božićni kruh recept:
U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke te njima dodajte jaja, maslac i vrhnje. Navedene sastojke dobro promijesite u tijesto da ne bude grudica i da tijesto bude povezano.
U tijesto možete dodati suho voće (marelice, smokve, šljive…) i orašaste plodove (lješnjak, orah, badem…). Kruh sada oblikujte prema svojim željama te ga stavite na papir za pečenje ili nauljeni lim za pečenje. Kruh stavite peći na 180 stupnjeva Celzijevih.
Kada izvadite kruh iz pećnice, možete ga po želji posipati šećerom u prahu!