Kuharica /

Božićni kruh - recept i priprema

Image

Božićni kruh neka pronađe mjesto na vašem bladanskom stolu. Donosimo vam recept za pripremu božićnog kruha.

16.11.2021.
19:14
VOYO logo

Kako se približavaju božićni blagdani sve više počinjemo planirati božićni jelovnik. Božićni kruh obavezni je dio blagdanskog stola, ali kako pripremi božićni kruh. Postoje različiti recepti kako pripremiti božićni kruh, donosimo vam jednostavni i brz recept.

Za pripremu božićnog kruha će vam trebati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 180 g šećera
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 jaja
  • prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Božićni kruh recept:

U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke te njima dodajte jaja, maslac i vrhnje. Navedene sastojke dobro promijesite u tijesto da ne bude grudica i da tijesto bude povezano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijesto možete dodati suho voće (marelice, smokve, šljive…) i orašaste plodove (lješnjak, orah, badem…). Kruh sada oblikujte prema svojim željama te ga stavite na papir za pečenje ili nauljeni lim za pečenje. Kruh stavite peći na 180 stupnjeva Celzijevih.

Kada izvadite kruh iz pećnice, možete ga po želji posipati šećerom u prahu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo