Jela s tjesteninom / Skuhajte Bolognese i uživajte u obroku

Image

Bolognese je jelo s tjesteninom koje je svatko barem jedanput u životu probao. Napravite sami bolognese uz pomoć recepta.

14.6.2021.
11:21
VOYO logo

Prema receptu vrijeme potrebno za pripremu bolognesa je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija.

Bolognese - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg mljevene junetine
  • glavica luka
  • 10 dkg mrkve
  • 5 dkg slanine
  • 1 dcl crnog vina
  • žlica peršina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 10 dkg svinjetine
  • 2 češnja čenjaka
  • celerova stabljika
  • 2 dkg maslaca
  • 30 dkg pelata rajčice
  • žličica sušenog mažurana
  • žličica šećera
  • 2 dcl mesnog temeljca
  • sol i papr
  • maslinovo ulje

Bolognese - priprema:

U posudu stvaite maslinovu ulje i dodajte maslace te nasjeckano povrće, slaninu sve malo posolite i pržite na laganoj vatri. Nakon što povrće omekša, izvadite ga i u posudu dodajte još malo ulja te mljeveno meso. Pržite sve zajedno dok tekućina ne ispari. Dolijte crno vino i kuhajte dok ono ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve začinite sa soli i paprom, umiješajte rajčicu - koncentrat i pelate, sjeckani peršin, šećer, mažuran, muškatni oraščić, mesni temeljca i sve zajedno izmiješajte i kuhajte još oko sat vremena.

Bolognese umak je gotov, a poslužite ga uz kuhanu tjesteninu, najčeće se poslužuje sa špagetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo