Jela s tjesteninom /

Skuhajte Bolognese i uživajte u obroku

Image

Bolognese je jelo s tjesteninom koje je svatko barem jedanput u životu probao. Napravite sami bolognese uz pomoć recepta.

14.6.2021.
11:21
VOYO logo

Prema receptu vrijeme potrebno za pripremu bolognesa je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija.

Bolognese - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg mljevene junetine
  • glavica luka
  • 10 dkg mrkve
  • 5 dkg slanine
  • 1 dcl crnog vina
  • žlica peršina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 10 dkg svinjetine
  • 2 češnja čenjaka
  • celerova stabljika
  • 2 dkg maslaca
  • 30 dkg pelata rajčice
  • žličica sušenog mažurana
  • žličica šećera
  • 2 dcl mesnog temeljca
  • sol i papr
  • maslinovo ulje

Bolognese - priprema:

U posudu stvaite maslinovu ulje i dodajte maslace te nasjeckano povrće, slaninu sve malo posolite i pržite na laganoj vatri. Nakon što povrće omekša, izvadite ga i u posudu dodajte još malo ulja te mljeveno meso. Pržite sve zajedno dok tekućina ne ispari. Dolijte crno vino i kuhajte dok ono ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve začinite sa soli i paprom, umiješajte rajčicu - koncentrat i pelate, sjeckani peršin, šećer, mažuran, muškatni oraščić, mesni temeljca i sve zajedno izmiješajte i kuhajte još oko sat vremena.

Bolognese umak je gotov, a poslužite ga uz kuhanu tjesteninu, najčeće se poslužuje sa špagetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo