Skuhajte Bolognese i uživajte u obroku
Prema receptu vrijeme potrebno za pripremu bolognesa je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija.
Bolognese - sastojci:
30 dkg mljevene junetine
glavica luka
10 dkg mrkve
5 dkg slanine
1 dcl crnog vina
žlica peršina
1 žlica koncentrata rajčice
prstohvat muškatnog oraščića
10 dkg svinjetine
2 češnja čenjaka
celerova stabljika
2 dkg maslaca
30 dkg pelata rajčice
žličica sušenog mažurana
žličica šećera
2 dcl mesnog temeljca
sol i papr
maslinovo ulje
Bolognese - priprema:
U posudu stvaite maslinovu ulje i dodajte maslace te nasjeckano povrće, slaninu sve malo posolite i pržite na laganoj vatri. Nakon što povrće omekša, izvadite ga i u posudu dodajte još malo ulja te mljeveno meso. Pržite sve zajedno dok tekućina ne ispari. Dolijte crno vino i kuhajte dok ono ne ispari.
Sve začinite sa soli i paprom, umiješajte rajčicu - koncentrat i pelate, sjeckani peršin, šećer, mažuran, muškatni oraščić, mesni temeljca i sve zajedno izmiješajte i kuhajte još oko sat vremena.
Bolognese umak je gotov, a poslužite ga uz kuhanu tjesteninu, najčeće se poslužuje sa špagetima.
403 Forbidden