Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s tjesteninom /

Skuhajte Bolognese i uživajte u obroku

Bolognese je jelo s tjesteninom koje je svatko barem jedanput u životu probao. Napravite sami bolognese uz pomoć recepta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prema receptu vrijeme potrebno za pripremu bolognesa je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija.

Bolognese - sastojci:

30 dkg mljevene junetine

glavica luka

10 dkg mrkve

5 dkg slanine

1 dcl crnog vina

žlica peršina

1 žlica koncentrata rajčice

prstohvat muškatnog oraščića

10 dkg svinjetine

2 češnja čenjaka

celerova stabljika

2 dkg maslaca

30 dkg pelata rajčice

žličica sušenog mažurana

žličica šećera

2 dcl mesnog temeljca

sol i papr

maslinovo ulje

Bolognese - priprema:

U posudu stvaite maslinovu ulje i dodajte maslace te nasjeckano povrće, slaninu sve malo posolite i pržite na laganoj vatri. Nakon što povrće omekša, izvadite ga i u posudu dodajte još malo ulja te mljeveno meso. Pržite sve zajedno dok tekućina ne ispari. Dolijte crno vino i kuhajte dok ono ne ispari.

Sve začinite sa soli i paprom, umiješajte rajčicu - koncentrat i pelate, sjeckani peršin, šećer, mažuran, muškatni oraščić, mesni temeljca i sve zajedno izmiješajte i kuhajte još oko sat vremena.

Bolognese umak je gotov, a poslužite ga uz kuhanu tjesteninu, najčeće se poslužuje sa špagetima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike