Bobanova torta priprema se oko sat i pol, a njezina priprema je jednostavna, samo pratite recept za pripremu bobanove torte.
Bobanova torta - sastojci za biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 1 dkg šećera
- pola vrećice praška za pecivo
- 6 žutanjaka
- 12 dkg čokolade za kuhanje
Bobanova torta - sastojci za kremu:
- džem od borovnica
- pola litre vrhnja za šlag
Bobanova torta - priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka. U snijeg dodajte šećer. Žumanjke isucite s pola vrećice praška za pecivo. Za to vrijeme za pari otopite čokoladu za kuhanje i dodajte ju u žumanjke.
Izmiksajte smjesu i dodajte u nju snijeg od bjelanjaka. Stavite u kalup za torte i pecite oko pola sata na 170 stupnjeva.
Biskvit izvadite nakon što je pečeni i pustite da se ohladi. Za tov rijeme istucite šlag. Kada se biskvit ohladi premažite ga sa džemom i preko njega premažite šlag te stavite u hladnjak neka se dobro ohladi. Bobanova torta je govota, poslužite ju rashlađenu.