Blitva s jajima odličan je izbor za dokručak ili međuobrok. Kako pripremiti blitvu s jajima? Prije pripreme listove blitve operite pod hladnom vodom, a zatim odrežite debelo središnje rebro. Stabljike nasjeckajte i stavite u tavu zajedno s lukom. Listove nasjeckajte na vrlo sitne komadiće i kuhajte baš kao špinat .
Sastojci potrebni za pripremiti blitvu sa jajima i mlijekom su:
- maslinovo ulje
- luk
- češnjak
- cherry rajčice
- sušene rajčice
- jaja
- mlijeko
- sol
- papar.
Prvo što je potrebno napraviti kada se priprema blitva sa jajima i mlijekom jest pirjati luk na maslinovom ulju oko 2 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte još 2 minute.
Dodajte blitvu, sušene rajčice i cherry rajčice. Blitva s jajima i mlijekom kuha se oko 3 minute, često miješajući. Svaki sloj posolite i popaprite. Formirajte dva mala udubljenja za jaja tako da gurnete u stranu malo blitve. Jaja razbijte te ih lagano posolite i popaprite. Ulijte mlijeko u tavu na rubove posude. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 5 minuta ili dok se jaja ne stegnu po želji.