Razočarat ćemo vas odmah na početku i reći da ne znamo i nemamo popis svih jer biskvitni kolači s kremom stvaraju se svake sekunde. Stoga, biskvitni kolači s kremom su zapravo svi oni koji imaju biskvit i kremu. Kako jednostavno, jelda?
Neki poznati biskvitni kolači s kremom su:
- Milk kocke
- Monte kocke
- Ledene kocke
- Tri užitka
- Čuda od jednog jajeta
- Pinguin kocke
- Kremisimo kocke
- Sirne kocke
- Cherry kocke
- Bronhi kocke
Kao što vidite, biskvitni kolači s kremom najčešće dobivaju naziv po svom glavnom sastojku stoga je nemoguće da pobrojimo sve. Iako se biskvitni kolači s kremom, mogu naći svugdje, mi donosimo onaj najbolji, za monte kocke:
Biskvit za biskvitni kolač s kremom:
- 5 jaja
- 50 grama mljevenih oraha
- 3 žlice oštrog brašna
- 3 žlice šećera
- 1 žlica kakao praha
- 2 žlice ulja
- 1 žličica praška za pecivo
Bijela krema:
- 1 litra mlijeka
- 9 žlica gustina
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice meda
- 250 grama maslaca
Tamna krema:
- 0,5 litre slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade
- 100 grama mliječne čokolade
- 50 grama prženih mljevenih lješnjaka
Biskvitni kolač s kremom priprema:
Prvi korak je kuhanje krema. Skuhajte bijelu tako da zakuhate mlijeko s medom i šećerom. 100 ml mlijeka prije odvojite te u njemu razmutite gustin.
Kad mlijeko zavri dodajte gustin i dobro miješajte da se ne bi stvorile grudice. Ostavite da se krema ohladi. Pripremite tamnu kremu tako da sameljete lješnjake koje ste prije popržili i očistili. Slatko vrhnje stavite kuhate te u njemu rastopite čokolade. Na kraju dodajte mljevene lješnjake. Kad zavri, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Ispecite biskvit tako da prvo umutite jaja i šećer. Dodajte druge sastojke. Biskvit pecite na 180 stupnjeva 15 minuta. Kad se biskvit peče, u bijelu kremu dodajte maslac te sve izmiksajte. Ostavite da se biskvit ohladi pa složite kolač – biskvit – bijela krema – tamna krema.
Ostavite da se dobro ohladi.