Kad radite biskvit za cake pops najvažnije je da on, kada se ohladi, bude čvrst i da se ne raspada. Jedino takav biskvit za cake pops podložan je daljnjoj obradi i ukrašavanju. Stoga, može se reći da je biskvit za cake pops najvažniji u cijelom procesu.
Da bi bio upravo onakav kakav nam treba, u biskvit za cake pops ide:
- 800 grama gotovog masnog biskvita
- 200 grama čokoladnog namaza
- 200 grama čokolade
Biskvit za cake pops priprema:
Gotov biskvit izmrvite rukama. Čokoladni namaz otopite u mikrovalnoj, a čokoladu na vodenoj pari. Sve dodajte nadrobljenom biskvitu. Od smjese radite kuglice te ih poredajte na masni papir. Stavite ih u frižider da se dobro stvrdnu barem 2 sata, ali na najnižu temperaturu.
I vaša slastica je spremna za dekoriranje čim se biskvit za cake pops dobro stvrdne! Za dekoraciju dajte sebi na volju – možete dekorirati s različitim čokoladama, mrvicama, orašastim plodovima, itd.