Voćni desert /

Biskvit s jabukama za osvježavajući voćni desert

Image
Foto: Pixabay

Zanima vas kako pripremiti biskvit s jabukama? Ovdje možete pronaći najukusniji recept za biskvit s jabukama.

27.1.2022.
14:21
Pixabay
VOYO logo

Jabuke se smatraju voćem bogatim hranjivim tvarima, što znači da daju puno hranjivih tvari po obroku. Upravo iz tog razloga pripremite ovaj ukusni biskvit s jabukama.

Sastojci potrebni za pripremiti biskvit s jabukama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 700 grama jabuka
  • 80 grama šećera u prahu
  • 75 grama cimeta
  • limun
  • 150 grama maslaca
  • 100 grama šećera
  • 1 jaje
  • 225 grama brašna
  • 2 žličice praška za pecivo.

Biskvit s jabukama priprema:

Najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite lim za pečenje. Jabuke oguliti i izrežite na tanke ploške. Pomiješajte šećer i cimet. Očistite limun od kore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak kada pripremate biskvit s jabukama je mućenje svih sastojaka. Imajte na umu da je ovo čvrsta smjesa, više nalik na tijesto nego na tijesto. Žlicom izlijte pola smjese za biskvit s jabukama u kalup za torte i poravnajte je nožem ili stražnjom stranom žlice. Dobit ćete tanak sloj smjese za torte, dovoljan da prekrije podnožje kalupa za torte. Smjesu ravnomjerno prekrijte narezanim jabukama.

Po jabukama pospite mješavinu cimeta i šećera. Pritisnite prstima ili stražnjom stranom žlice da se voće slegne. Pokrijte ostatkom smjese za biskvit. Poravnajte vrh i pospite preostalih 30 g šećera.

Biskvit s jabukama pecite 50-60 minuta, dok se površina kolača ne vrati kada je lagano dodirnete vrhom  prsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo