Biskvit čokoladni najčešća je baza za kolače i torte, neovisno radite li kremaste, suhe ili voćne. Razloga za to je mnogo, a onaj najvažniji da je biskvit čokoladni najukusniji. Jer ipak, tko ne voli čokoladu?
Osim toga biskvit čokoladni se jednostavno priprema i od malo sastojaka:
- 2 jaja
- Pola šalice šećera
- 1 šalica jogurta
- 2 šalice brašna
- 1 šalica ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 200 grama čokolade za kuhanje
Biskvit čokoladni priprema:
Čokoladu za kuhanje nasjeckajte na sitne kockice. Sve sastojke dobro izmiksajte te na kraju dodate orahe i čokoladu. Stavite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva. Dobivenu smjesu izlijte u lim za pečenje kojeg ste prije namastili i pobrašnili. Pecite na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta te ćete nakon toga dobiti biskvit čokoladni.
Ako vam se jede nešto slatko, dovoljno je da biskvit čokoladni poslužite takav, bez krema, uz kuglicu sladoleda.