Bintje krumpir je sorta krumpira koje potječe iz nizozemske. Bintje krumpir ima kožicu i meso žute boje. Gomolji su mu srednje veliki te su ovalni i izduženog oblika.
Bintje krumpir je odličan za uzgoj jer je otporan na mnoga mehanička oštećenja. Osim toga, lako se prilagođava različitim klimatskim uvjetima stoga može uspijevati u različitim podnebljima.
Ako se ispune svi uvjeti za skladištenje krumpira, krumpir možete čuvati čak i do 3 mjeseca. Bitno je da temperatura prostorije ne bude iznad 6 stupnjeva Celzijevih. Također, poželjno je da prostorija bude zamračena. Prije samog skladištenja krumpira, krumpir je potrebno dobro posušiti.
Bintje krumpir je odlična sorta koja se može koristiti u različitim jelima. Može se pripremati kao pečeni, prženi, pomfrit pa čak i kuhani krumpir. Ako bintje krumpir želite pripremiti kao pire krumpir, jedini je uvjet da koristite krumpir koji je potpuno zreo.