Jeste li ljubitelj umaka? Ukoliko volite svoje meso malo začiniti slasnim umakom onda je vrijeme da pripremite ovaj ukusni bijeli umak za pohano meso kao prilog. Bijeli umak za pohano meso je dobar odabir za sve one koji nisu ljubitelji ljutih čili umaka.
Sastojci za bijeli umak za pohano meso:
- 2 žlice masti ili ulja
- 1,5 žlica brašna
- 200 ml punomasnog mlijeka
- pola žličice soli
- 1 žličica svježe mljevenog papra
Kako se priprema bijeli umak za pohano meso?
Zagrijte mast ili ulje od kanole u srednjoj tavi za pirjanje na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i umutite da se sjedini kako bi se stvorila homogena smjesa. Dodajte mlijeko, miješajući da se sjedini sa smjesom dok umak ne prokuha. Smanjite vatru na nisku, pustite da se bijeli umak za pohano meso kuha i zgusne do željene konzistencije, oko 8 do 10 minuta. Posolite i popaprite.
Poslužite preliveno preko pohanog mesa ili sa strane kao umak u koji se može umakati.