Kuharica /

Bijeli umak za pohano meso - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Bijeli umak za pohano meso dat će posebnu dimenziju ovom jelu. Pratite recept i napravite ukusan bijeli umak za pohano meso.

6.9.2022.
13:38
Pixabay
VOYO logo

Jeste li ljubitelj umaka? Ukoliko volite svoje meso malo začiniti slasnim umakom onda je vrijeme da pripremite ovaj ukusni bijeli umak za pohano meso kao prilog. Bijeli umak za pohano meso je dobar odabir za sve one koji nisu ljubitelji ljutih čili umaka.

Sastojci za bijeli umak za pohano meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice masti ili ulja
  • 1,5 žlica brašna
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • pola žličice soli
  • 1 žličica svježe mljevenog papra

Kako se priprema bijeli umak za pohano meso?

Zagrijte mast ili ulje od kanole u srednjoj tavi za pirjanje na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i umutite da se sjedini kako bi se stvorila homogena smjesa. Dodajte mlijeko, miješajući da se sjedini sa smjesom dok umak ne prokuha. Smanjite vatru na nisku, pustite da se bijeli umak za pohano meso kuha i zgusne do željene konzistencije, oko 8 do 10 minuta. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite preliveno preko pohanog mesa ili sa strane kao umak u koji se može umakati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo