Ledeni vjetar kolač je za sva vremena, za sva godišnja doba i prigode. Nema tko ga ne voli, a razlog velikog broja ljubitelja je zasigurno bijeli biskvit za ledeni vjetar, kao i voće koje sami birate.
Bijel biskvit za ledeni vjetar nije klasičan biskvit, već su to biskvit kore koje je potrebno ispeći striktno prema uputama i receptu. Bijeli biskvit za ledeni vjetar još je poznatiji kao beze kore.
Bijeli biskvit za ledeni vjetar priprema se od sljedećih sastojaka i na sljedeći način:
- 7 bjelanjaka
- 250 grama šećera
- 2 žlice limunova soka
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Za početak razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutite u snijeg, postepeno dodajući šećer i sok. Lim namastite i pobrašnite, stavite aluminijsku foliju preko kako ne bi došlo do lijepljenja te ju također namastite i pobrašnite. Izlijte bijeli biskvit za ledeni vjetar. Pecite na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta, odnosno dok kora ne dobi svijetlo žutu boju.
Bijeli biskvit za ledeni vjetar pustite da se ohladi, a zatim odvojite od folije i pripremite svoj najdraži ledeni vjetar!