Kuharica / Bijeli biskvit za ledeni vjetar - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Bijeli biskvit za ledeni vjetar najbolji je dio ovog kolača. No kako se bijeli biskvit za ledeni vjetar priprema?

1.1.2023.
13:35
Pixabay
VOYO logo

Ledeni vjetar kolač je za sva vremena, za sva godišnja doba i prigode. Nema tko ga ne voli, a razlog velikog broja ljubitelja je zasigurno bijeli biskvit za ledeni vjetar, kao i voće koje sami birate.

Bijel biskvit za ledeni vjetar nije klasičan biskvit, već su to biskvit kore koje je potrebno ispeći striktno prema uputama i receptu. Bijeli biskvit za ledeni vjetar još je poznatiji kao beze kore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli biskvit za ledeni vjetar priprema se od sljedećih sastojaka i na sljedeći način:

  • 7 bjelanjaka
  • 250 grama šećera
  • 2 žlice limunova soka

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Za početak razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutite u snijeg, postepeno dodajući šećer i sok. Lim namastite i pobrašnite, stavite aluminijsku foliju preko kako ne bi došlo do lijepljenja te ju također namastite i pobrašnite. Izlijte bijeli biskvit za ledeni vjetar. Pecite na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta, odnosno dok kora ne dobi svijetlo žutu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli biskvit za ledeni vjetar pustite da se ohladi, a zatim odvojite od folije i pripremite svoj najdraži ledeni vjetar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo