Uz korijen bijele cikle su pričvršćeni i duguljasti, valoviti vrhovi listova koji su debeli, hrskavi i tamnozeleni. Koža korijena je poluhrapava, čvrsta i krem boje, ponekad prekrivena ogrebotinama, ožiljcima i dlačicama korijena.
Ispod površine, meso je gusto, hrskavo i bijelo sa slabim koncentričnim prstenovima. Bijela cikla, kada je kuhana, razvija meku i nježnu konzistenciju s blagim, suptilno slatkim i neutralnim okusom. Bijela repa dostupna je tijekom cijele godine. Bijela cikla je dobar izvor vlakana, koja mogu pomoći u poticanju probave, a također sadrže i nešto vitamina C, mangana, folata, kalija i magnezija.
Osim korijena, lisnati zeleni vrhovi pružaju vitamine A i C, koji su antioksidansi koji mogu potaknuti imunološki sustav, povećati proizvodnju kolagena i pomoći u smanjenju degeneracije vida. Također sadrže malo bakra, željeza, magnezija i kalcija. Bijeloj repi nedostaje betalain, pigmenti koji se nalaze u mesu i koji drugim sortama cikle daju crvene, narančaste i žute nijanse Što se tiče pripreme, bijela repa je najprikladnija za sirove i kuhane primjene kao što su pečenje, kuhanje i kuhanje na pari.
Kožu prije konzumacije treba oguliti i baciti, a nakon čišćenja meso se može sitno naribati u salate kao hrskavi sastojak ili utisnuti u sok. Osim korijena, zeleni vrhovi cikle mogu se oprati i lagano pirjati kao prilog.