Glavno jelo / Biftek u umaku od gljiva - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Biftek u umaku od gljiva jednostavan je i ukusan domaći obrok koji možete vrlo brzo pripremiti! Ako ste ljubitelj odreska i umaka, ovaj sočni zapečeni biftek u umaku od gljiva je savršen za vas.

16.11.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Biftek u umaku od gljiva može se pripremati kao ručak koji će oduševiti cijelu obitelj. Pogledajte kako se priprema biftek u umaku od gljiva.

Biftek u umaku od gljiva sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na ploške
  • 2 velika režnja češnjaka, nasjeckana
  • 200 grama gljiva narezanih na ploške
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 200 ml goveđe juhe ili temeljca
  • posolite i popaprite po ukusu

Kako se priprema biftek u umaku od gljiva?

Bifteke osušite papirnatim ručnikom. Začinite solju i paprom po svom ukusu. Zagrijte lagano nauljenu tavu ili roštilj na jakoj vatri dok se tek ne počne dimiti. Pecite bifteke 3 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni po vašoj želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran, zatim dodajte češnjak i kuhajte još 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte narezane gljive u tavu i kuhajte 3 minute dok ne porumene i počnu omekšavati.

Smanjite vatru na srednju i otopite maslac u tavi. Dodajte brašno i kuhajte uz miješanje 1 minutu, pustite da brašno malo porumeni. Polako i postupno dodajte goveđu juhu (ili temeljac) uz miješanje. Ostavite da se kuha 4-5 minuta, ili dok se ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite bifteke u umak od gljiva u tavi zajedno sa sokom na tanjuru ili poslužite odreske s umakom od luka i gljiva sa strane. Po želji ukrasite biftek u umaku od gljiva nasjeckanim timijanom, peršinom ili ružmarinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo