Glavno jelo /

Biftek u umaku od gljiva - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Biftek u umaku od gljiva jednostavan je i ukusan domaći obrok koji možete vrlo brzo pripremiti! Ako ste ljubitelj odreska i umaka, ovaj sočni zapečeni biftek u umaku od gljiva je savršen za vas.

16.11.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Biftek u umaku od gljiva može se pripremati kao ručak koji će oduševiti cijelu obitelj. Pogledajte kako se priprema biftek u umaku od gljiva.

Biftek u umaku od gljiva sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na ploške
  • 2 velika režnja češnjaka, nasjeckana
  • 200 grama gljiva narezanih na ploške
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 200 ml goveđe juhe ili temeljca
  • posolite i popaprite po ukusu

Kako se priprema biftek u umaku od gljiva?

Bifteke osušite papirnatim ručnikom. Začinite solju i paprom po svom ukusu. Zagrijte lagano nauljenu tavu ili roštilj na jakoj vatri dok se tek ne počne dimiti. Pecite bifteke 3 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni po vašoj želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran, zatim dodajte češnjak i kuhajte još 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte narezane gljive u tavu i kuhajte 3 minute dok ne porumene i počnu omekšavati.

Smanjite vatru na srednju i otopite maslac u tavi. Dodajte brašno i kuhajte uz miješanje 1 minutu, pustite da brašno malo porumeni. Polako i postupno dodajte goveđu juhu (ili temeljac) uz miješanje. Ostavite da se kuha 4-5 minuta, ili dok se ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.

Vratite bifteke u umak od gljiva u tavi zajedno sa sokom na tanjuru ili poslužite odreske s umakom od luka i gljiva sa strane. Po želji ukrasite biftek u umaku od gljiva nasjeckanim timijanom, peršinom ili ružmarinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo