Biftek u umaku od gljiva može se pripremati kao ručak koji će oduševiti cijelu obitelj. Pogledajte kako se priprema biftek u umaku od gljiva.
Biftek u umaku od gljiva sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, narezan na ploške
- 2 velika režnja češnjaka, nasjeckana
- 200 grama gljiva narezanih na ploške
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice glatkog brašna
- 200 ml goveđe juhe ili temeljca
- posolite i popaprite po ukusu
Kako se priprema biftek u umaku od gljiva?
Bifteke osušite papirnatim ručnikom. Začinite solju i paprom po svom ukusu. Zagrijte lagano nauljenu tavu ili roštilj na jakoj vatri dok se tek ne počne dimiti. Pecite bifteke 3 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni po vašoj želji.
Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran, zatim dodajte češnjak i kuhajte još 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte narezane gljive u tavu i kuhajte 3 minute dok ne porumene i počnu omekšavati.
Smanjite vatru na srednju i otopite maslac u tavi. Dodajte brašno i kuhajte uz miješanje 1 minutu, pustite da brašno malo porumeni. Polako i postupno dodajte goveđu juhu (ili temeljac) uz miješanje. Ostavite da se kuha 4-5 minuta, ili dok se ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu.
Vratite bifteke u umak od gljiva u tavi zajedno sa sokom na tanjuru ili poslužite odreske s umakom od luka i gljiva sa strane. Po želji ukrasite biftek u umaku od gljiva nasjeckanim timijanom, peršinom ili ružmarinom.