Za ovaj recept za biftek u komadu u pećnici trebate jedan komad bifteka, malo soli i maslinovo ulje. Dakle sa samo tri sastojka možete pripremiti tako otmjen obrok kojim ćete oduševiti svakoga.
Stavite svoj biftek u komadu na sobnu temperaturu. Ostavite ga da stoji izvan hladnjaka oko 30 minuta dok prethodno zagrijete pećnicu. Ako koristite deblje komade mesa, prvo ćete trebati zapeći odrezak na tavi kako bi dobio onu lijepu boju bifteka. Tavu zagrijte iznad plamena na jakoj vatri. Kada kuhate nešto poput bifteka u komadu, super vruća i izravna toplina bit će dovoljna da postignete započnu koricu bez opasnosti od prekuhavanja mesa.
Dok se tava zagrijava biftek u komadu obilno začinite. Zaista, koristite više soli nego što mislite da vam je potrebno i premažite komad mesa maslinovim uljem. Zapecite s jedne strane. Ako radite s velikim komadom bifteka u komadu, pecite jednu stranu u tavi dok ne potamni i dno se ne počne povlačiti, što olakšava okretanje. Kad ga okrenete, vrijeme je za pećnicu.
Sada dovršite pečenje bifteka u komadu u pećnici. Za deblje komade mesa na temepraturi od 220° i 10 minuta vremena. Za tanje komade mesa, potrebno je oko 6 minuta po strani. (Okrenite ga u pećnici na pola vremena). Nakon što ispečete biftek u komadu u pećnici vrijeme je da se odmori. Ovo je vrlo važno ako želite da vam biftek bude fin i sočan. Kada se biftek odmori poslužite ga i uživajte u savršeno pečenom bifteku u komadu iz pećnice.