Izvrsna stvar u vezi svake salate pa tako i u vezi biftek salate je to što je fleksibilna. Izmijenite sastojke prema ukusu ili prema sastojcima koje posjedujete. Pogledajte kako se priprema biftek salata.
Sastojci za pripremu bifteka:
- 200 g bifteka na žaru
- pola žličice soli i papra
- 1 čajna žličica ulja avokada
Biftek salata:
- 100 g rikule
- 120 g cherry rajčica, prerezanih na pola
- Pola krastavca, narezanog na kockice
- pola avokada, narezanog
- 30 g tanko narezanog crvenog luka
Kremasti balzamični preljev:
- pola žlice senfa
- pola žlice balzamičnog octa
- 2 žlice maslinovo ulje
- Prstohvat soli i papra
Kako pripremiti biftek salatu?
Izvadite biftek iz hladnjaka i ravnomjerno premažite obje strane solju i paprom. Dodajte sve sastojke za salatu u zdjelu za salatu.
Zagrijte tavu od lijevanog željeza ili tavu s debelim dnom na jakoj vatri. Pokapajte uljem avokada obje strane odreska. Kad se tava počne dimiti, dodajte odrezak i ostavite da se nesmetano kuha 2 minute. Preokrenite biftek i ostavite da se kuha još 2-3 minute. Biftek prebacite na dasku za rezanje i ostavite da odmori.
Dok se biftek odmara, u maloj posudi umutite sastojke za preljev za salatu. Prema potrebi preljev razrijedite sa do žlicom vode. Prelijte preljev preko salate i promiješajte. Biftek tanko narežite poprečno i poslužite ga preko salate. Biftek salata je spremna za posluživanje.