Bhaji od luka je jelo koje će oduševiti sve ljubitelje indijske hrane, a priprema se brzo i jednostavno.
Bhaji od luka - sastojci:
- 3 glavice luka
- prašak za pecivo
- pola žličice čili papričica
- pola žličice kima (samljevenog)
- 20 dkg brašna od slanutka
- 2 žlice rižinog brašna
- pola žličice kurkume
- pola žličice korijandera (samljevenog)
- sol i papar
Bhaji od luka - priprema:
Luka narežete na trakice. U zdjelu stavite brašno od slanuta te rižino brašno, čili u prahu, prašak za pecivo, sol i sve zajedno izmješajte. Ulijte pola decilitra vode i izradite jednoličnu polugustu smjestu.
U smjesu dodajte trakice luka, kim i krijander i sve zajedno izmješajte. Oblikujte žličnjake i stavite ih pržiti u duboko ulje.
Dovoljno je 4 minute da se žličnjaci prže i izvadite ih na kuhinjski papri da se upije višak masnoće. Začinite žljičnjake ili bhaji od luka sa soli i paprom te poslužite.