Indijska kuhinja /

Bhaji od luka - indijsko jelo

Image

Bhaji od luka, indijsko jelo koje možete sami pripremiti brzo i jednostavno, za pola sata je gotovo.

10.6.2021.
8:48
VOYO logo

Bhaji od luka je jelo koje će oduševiti sve ljubitelje indijske hrane, a priprema se brzo i jednostavno.

Bhaji od luka - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 glavice luka
  • prašak za pecivo
  • pola žličice čili papričica
  • pola žličice kima (samljevenog)
  • 20 dkg brašna od slanutka
  • 2 žlice rižinog brašna
  • pola žličice kurkume
  • pola žličice korijandera (samljevenog)
  • sol i papar

Bhaji od luka - priprema:

Luka narežete na trakice. U zdjelu stavite brašno od slanuta te rižino brašno, čili u prahu, prašak za pecivo, sol i sve zajedno izmješajte. Ulijte pola decilitra vode i izradite jednoličnu polugustu smjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U smjesu dodajte trakice luka, kim i krijander i sve zajedno izmješajte. Oblikujte žličnjake i stavite ih pržiti u duboko ulje.

Dovoljno je 4 minute da se žličnjaci prže i izvadite ih na kuhinjski papri da se upije višak masnoće. Začinite žljičnjake ili bhaji od luka sa soli i paprom te poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo