Kruh bez glutena i to proteinski upotpunit će svaki obrok. Domaći bezglutenski proteinski kruh najbolji je kada je svježe pečeni. Pratite recept i napravite najbolji domaći bezglutenski proteinski kruh koji će vas oduševiti.
Bezglutenski proteinski kruh sastojci:
- 25 dkg brašna od heljde
- 15 dkg brašna od slanutka
- 5 dkg tapioka škroba
- 2 žličice praška za pecivo bez glutena
- žličica soli
- 4 jaja
- 250 ml bademovog mlijeka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 15 dkg proteinskog praška po izboru
Bezglutenski proteinski kruh priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Pomiješajte brašno od heljde, brašno od slanutka, tapioka škroba, prašak za pecivo i sol. Zasebno umutite jaja, mlijeko i maslinovo ulje.
Napravite glatku smjesu od svih sastojaka, dodajte proteinski prah i premjestite u lim za pečenje. Pecite oko 45 minuta. Bezglutenski proteinski kruh je gotov, ohladite ga i poslužite.