Kako biste napravili beze roladu s jagodama potrebno vam je malo više od sat vremena posla, a priprema je nešto zahtjevnija.
Beze - rolada s jagodama sastojci:
- 20 dkg jagoda
- 15 dkg šećera
- 2 dkg šećera u prahu
- 3 dcl vrhnja za šlag
- 4 jaja
- 1 žličica gustina
Beze - rolada s jagodama priprema:
Najprije prirepmite jagode tako da ih očistite na narežete na ploške.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka tako da u njega dodate šećer, šećer u prahu i gustin. Trebate dobiti gustu pjenastu smjesu koju ćete staviti u vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje. Rasporedite smjesu po posudi neka bude čim ravnomjernije raspoređena i stavite peći oko pola sata na 180 stupnjeva.
Kada se smjesa peče, pripremite slatko vrhnje koje istučete u čvrsti šlag.
Nakon pola sata beze izvadite iz pečnice i iz kalupa i premažite sa šlagom, dodajte narezane jagode i sve zajedno savijte u roladu.
Beze - rolada s jagodama je spremna za serviranje. Uživajte u ovom osvježavajućem desertu.