Kako biste pripremili Bensone, ovaj jednostavni talijanski kolač za Uskrs potrebno vam je oko sat vremena, a priprema nije zahtjevna.
Bensone - sastojci:
- 50 dkg brašna za dizana tijesta
- 15 dkg šećera
- 3 jaja
- 12 dkg maslaca
- 4 grama mlijeka
- limun
- 8 dkg šećera u granulama
- 1 vrećica suhog kvasca
- sol
- šećer u prahu
Bensone - priprema:
U posudu stavite brašno, prstohvat soli, šećer, suhi kvasac i sve zajedno izmiješajte. Dodajte u smjesu omekšali maslac i naribanu koricu limun. Ulijete mlijeko te da i pol jaja. Miksajte na najvećoj brzini kako biste izradili jednolično tijesto.
Kada se tijesto počne odvajati od posude tada je gotovo, izvadite fa na dasku i oblikujte u obliku kuha na debljinu od oko 7 centimetara.
Tijesto stavite u lim za pečenje i oblikujte slovo S, premažite ga s preostalim jajima, pospijte šećerom u granulama i u prahu te stavite peći oko 40 minuta na oko 180 stupnjeva.
Nakon 40 minuta izvadite Bensone - jednostavni talijanski kolač za Uskrs i možete ga poslužiti.