Ovisno o vrsti sladoleda koji pripremate i osobnom ukusu, možete izabrati između tri različite baze za sladoled.
Prva baza za sladoled je kremasta baza. Ova klasična baza za sladoled ista je kao i kod pripremanja domaćeg pudinga ili kreme. Uključuje kuhanje žumanjaka zajedno s vrhnjem i šećerom i čini sladoled bogatog okusa.
Sljedeća baza za sladoled je od vrhnja, šećera i aroma. Nisu potrebna jaja. Umjesto toga, sadržaj masti dolazi isključivo iz vrhnja.
Sastojke možete zagrijati, ali i ne morate već možete odmah krenuti s miksanjem.
Treća baza za sladoled je baza bez jaja. Ova baza oslanja se na kukuruzni škrob kao zgušnjivač, zajedno s malom količinom krem sira za bogatstvo i glatkoću.
Koju bazu za sladoled izabrati, ovisi o vrsti sladoleda koji pripremate, no svaka od ovih baza za sladoled je izvrsna na svoj način.