Banana kruh će trajati oko četiri dana na sobnoj temperaturi. Ako ga zamrznete, banana kruh trajat će dva do četiri mjeseca.
Sastojci za banana kruh:
- 200 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- ¼ žličice soli
- 90 g smeđeg šećera
- 60 g maslaca
- 2 jaja
- 250 g zgnječenih prezrelih banana
Kako se priprema banana kruh?
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Lagano namastite kalup za kruh. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli. Tucite smeđi šećer i maslac električnom miješalicom u zasebnoj velikoj posudi dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte jaja i zgnječene banane dok se dobro ne sjedine. Umiješajte smjesu banana u smjesu brašna dok se ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, oko 60 minuta. Pustite kruh da se ohladi u tavi 10 minuta, zatim ga okrenite na rešetku da se potpuno ohladi. Sada ste sigurni kako se priprema banana kruh.