Recept i priprema /

Kako se radi ukusan i sočan banana kruh?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada kušali banana kruh? Ovo je bio vrlo jednostavan i brz recept za napraviti. Banana kruh je uvijek dobra opcija ako su vaše banane prezrele.

11.11.2022.
15:24
Pixabay
VOYO logo

Banana kruh će trajati oko četiri dana na sobnoj temperaturi. Ako ga zamrznete, banana kruh trajat će dva do četiri mjeseca.

Sastojci za banana kruh:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • 90 g smeđeg šećera
  • 60 g maslaca
  • 2 jaja
  • 250 g zgnječenih prezrelih banana

Kako se priprema banana kruh?

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Lagano namastite kalup za kruh. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli. Tucite smeđi šećer i maslac električnom miješalicom u zasebnoj velikoj posudi dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte jaja i zgnječene banane dok se dobro ne sjedine. Umiješajte smjesu banana u smjesu brašna dok se ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, oko 60 minuta. Pustite kruh da se ohladi u tavi 10 minuta, zatim ga okrenite na rešetku da se potpuno ohladi. Sada ste sigurni kako se priprema banana kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo