Recept i priprema /

Kako se radi sočan banana kruh od dvije banane?

Image
Foto: Pixabay

Prekrasno lagane teksture, ali jakog okusa banane, ovaj banana kruh od 2 banane savršena je za iskorištavanje vaših prezrelih banana. Ovdje pronađite recept za banana kruh od 2 banane.

4.11.2022.
15:25
Pixabay
VOYO logo

Iako je ovaj kruh od 2 banane svijetle boje i teksture, ima velik okus banane, čak i sa samo 2 banane. Potrebne su mu i redovne stvari iz smočnice. I što je najbolje, banana kruh od 2 banane ispunit će vašu kuću svim prekrasnim mirisima pečenja.

Sastojci za banana kruh:

  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • pola žličice soli
  • 75 g maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 140 g bijelog šećera
  • 2 jaja, na sobnoj temperaturi
  • 2 srednje, vrlo zrele banane

Kako se radi sočan banana kruh od 2 banane:

Kako biste pripremili banana kruh od dvije banane Zagrijte pećnicu na 180. Pripremite metalni kalup za kruh sprejom za kuhanje, zatim obložite dno i stranice listom papira za pečenje koji se proteže preko stranica. U srednjoj zdjeli dobro pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli s mikserom miješajte maslac sobne temperature i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, oko 2-3 minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro tučeći između svakog dodavanja. S mikserom na niskoj razini, dodajte smjesu brašna, naizmjenično sa zgnječenim bananama. Miješajte dok se dobro ne sjedini, a zatim brzo mućkajte 15 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte tijesto za banana kruh od 2 banane u pripremljeni kalup za kruh. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-55 minuta, ili dok tester umetnut u sredinu ne izađe čist. Izvadite banana kruh od 2 banane iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu na rešetki 10 minuta, zatim izvadite iz kalupa za pečenje, nježno uklonite papir za pečenje i ostavite da se dalje ili potpuno ohladi na rešetki za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
VOYO logo