Azijska kuhinja /

Osnovne karakteristike azijeske kuhinje

Image
Foto: pixabay

Volite isprobavati nova jela, posebice začinjenu hranu? Azijska kuhinja je bogata raznim začinima i začinskim biljem te će vas različiti okusi oduševiti.

4.3.2022.
10:16
pixabay
VOYO logo

Kuhinja se može definirati kao stil kuhanja i tradicije povezane s određenom kulturom. Azijska kuhinja poznata je po sastojcima kao što su: riža, đumbir, češnjak, tofu, čili, sušeni luk, soja i sjemenke sezama. Kuhanje na pari i prženje uobičajeno je za azijsku kuhinju.

Riža je osnovni sastojak azijske kuhinje. Basmati je popularna sorta riže na potkontinentima, dok je riža dugog zrna popularna u Kini, a kratkozrna u Japanu i Koreji. Curry jela podrijetlom iz zemalja južne Azije uobičajena su u južnim, zapadnim i jugoistočnim regijama. To su juhe na bazi jogurta s mesom ili povrćem kao dodatnim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineska, japanska, mongolska i tajvanska kuhinja su zajedno poznate kao istočnoazijska kuhinja. Kao jedna od najnaseljenijih regija svijeta, istočna Azija ima mnogo regionalnih kuhinja. Riža, rezanci, soja i morski plodovi su neke od glavnih namirnica istočne Azije.

Aromatizirano ulje i ghee glavni su element u južnoazijskoj kuhinji. Piletina, ovčetina i riba su uobičajena vrsta mesa. Govedina i svinjetina dostupne su samo na pojedinim dijelovima kontinenta jer je to meso zabranjeno određenim vjerskim zajednicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azijska kuhinja je vrlo popularna diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo