Nemojte bacati koru naranče već ju iskoristite za ukusne i zanimljive grickalice. Kako biste napravili arancine ili orancine ili narancine potrene su vam dvije naranče i 30 dkg šećera.
Najprije naranče operete i osušite, prerežete na pola i iscijedite sok.
Uklonite preostali mesnati dio naranče te narežite koru naranče na trakice. Preko noći ih ostavite u vodi kako bi se natipile. Drugi dan narančinu koru ocijedite i osušite (možete koristiti kuhinjsku krpu za sušenje).
Na hladnu tavu stavite šećer, neka šećer prekrije dno tave te lagano miješajte na laganoj vatri. Kada se počnu stvarati grude, stavite koru naranče na tavicu i miješajte sve zajedno. Šećer se ne smije rastopiti. Ostavite koru od naranče sa šećerom nekoliko dana da se dobro osuši i vaši arancini ili orancini ili narancini su spremni za grickanje.