Domaći proizvod / Ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana najbolji je domaći. Uz pomoć recepta napravite domaće ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana.

19.2.2022.
16:18
Pixabay
VOYO logo

Zajedno ispecite plave patlidžane i paprike na roštilju, smjesu izgnječite i dobit ćete ukusan ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana. Hoće li ajvar biti blag ili ljut ovisi o vrsti paprike koju koristite.

Sastojci za ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 plava patlidžana
  • 3 crvene paprike
  • 2 jalapeno paprik, po želji
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • sol, po želji
  • svježe mljeveni crni papar, po želji
  • 2 žlice maslinovog ulje
  • 1 žlica bijelog vino

Ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana priprema:

Kako bi napravili ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana prvo zagrijte roštilj. Pecite plave patlidžane, pečene paprike i jalapeños često ih okrećući, sve dok im ljuska ne postane grbava i ne počne crniti. Prebacite ih u zdjelu i dobro poklopite. Ostavite ih da odstoje oko 10 minuta. Ogulite i očistite plavi patlidžan, pečene paprike i jalapeños pomoću noža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi patlidžan i pečenu papriku vrlo sitno nasjeckajte nožem ili ih izmiksajte. Prebacite smjesu u zdjelu i dodajte češnjak te sol, papar i ljutu papriku po ukusu. Dobro promiješajte. Umiješajte ulje i ocat. Kušajte i prilagodite sebi začin.

Poslužite ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana na sobnoj temperaturi ili dobro ohlađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo