Domaći proizvod /

Ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana najbolji je domaći. Uz pomoć recepta napravite domaće ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana.

19.2.2022.
16:18
Pixabay
VOYO logo

Zajedno ispecite plave patlidžane i paprike na roštilju, smjesu izgnječite i dobit ćete ukusan ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana. Hoće li ajvar biti blag ili ljut ovisi o vrsti paprike koju koristite.

Sastojci za ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 plava patlidžana
  • 3 crvene paprike
  • 2 jalapeno paprik, po želji
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • sol, po želji
  • svježe mljeveni crni papar, po želji
  • 2 žlice maslinovog ulje
  • 1 žlica bijelog vino

Ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana priprema:

Kako bi napravili ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana prvo zagrijte roštilj. Pecite plave patlidžane, pečene paprike i jalapeños često ih okrećući, sve dok im ljuska ne postane grbava i ne počne crniti. Prebacite ih u zdjelu i dobro poklopite. Ostavite ih da odstoje oko 10 minuta. Ogulite i očistite plavi patlidžan, pečene paprike i jalapeños pomoću noža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi patlidžan i pečenu papriku vrlo sitno nasjeckajte nožem ili ih izmiksajte. Prebacite smjesu u zdjelu i dodajte češnjak te sol, papar i ljutu papriku po ukusu. Dobro promiješajte. Umiješajte ulje i ocat. Kušajte i prilagodite sebi začin.

Poslužite ajvar od pečenih paprika i plavog patlidžana na sobnoj temperaturi ili dobro ohlađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo