Acidofil ili kefir - koja je osnovna razlika između acedofila i kefira? Acidofil i kefir alternativa su jogurtu.
Kefir je fermentirani mliječni proizvod proizveden korištenjem kefirnih zrna (specifična kombinacija živih bakterija mliječne kiseline i kvasca). S obzirom da kefir sadrži probiotičke bakterije, mnogi ljudi ga piju kao alternativu jogurtu. Za pripremu kefira najčešće se koristi kozje ili kravlje mlijeko, a najbolje je domaće. Za 250 ml mlijeka koristi se pola velike žlice kefirnih zrnaca i ostavi se da odstoji 24 sata na sobnoj temperaturi u staklenoj posudi.
Acidofil je dobar za jačanje i poboljšanje krvne slike. Bakterija Acidofil je dobar za jačanje i poboljšanje krvne slike. Bakterija Lactobacillus Acidophilus koja se nalazi u ovom mliječnom proizvodu sposobna je u probavnom sustavu živjeti 10 dana tijekom kojih stvara nepovoljne uvjete za opstanak raznih uzročnika bolesti.
Acidofilno mlijeko naime ima blagotvoran učinak na zdravlje probavnog sustava i kao i drugi probiotici pomaže u održavanju normalne crijevne flore.
I acidofil i kefir povoljno utječu na zdravlje.