Što je bolje acidofil ili jogurt? Jogurt je poznati probiotik, izvor dobrih bakterija koji izuzetno povoljno djeluju na probavni sustav. Acedofil je također povoljno djeluje na probavni sustav. Koja je osnovna razlika između acidofila i jogurta?
Acidofil je fermentirano mlijeko, točnije rezultat fermentacije pasteriziranog kravljeg mlijeka nekim bakterijama, točnije lactobacillus acidophilus. Ovaj probiotik živi u našem probavnom traktu, ali uvođenje acidofilnog mlijeka u prehranu može imati povoljan učinak na zdravlje, između ostalog i na probavu.
Jogurt se, također, dobiva postupkom fermentacije mlijeka u koje se dodaju dobre bakterije. Konzumacijom jogurta smanjuje se rizik od srčane bolesti i osteoporoze, a pomaže i u kontroli tjelesne težine.
Običan, nezaslađeni jogurt jest taj koji sa sobom donosi prednosti za zdravlje. Tako jogurti koji sadrže probiotike pozitivno utječu na zdravlje probavnog sustava i smanjuju simptome poremećaja kao što su nadutost, proljev i konstipacija, odnosno zatvor.