DOSLOVNO SE PARALIZIRA KAD VIDI NEKOGA TKO JOJ JE PRIVLAČAN: / Priča o ovoj curi je stvarno tužna...

Image

Bijes je među emocijama koje joj najčešće uzrokuju napadaje pa se 32-godišnjakinja mrzi svađati

25.3.2021.
22:53
VOYO logo

Kirsty Brown pati od rijetkog poremećaja zvanog katapleksija. Radi se o stanju koje je povezano s narkolepsijom, a mogu ga pokrenuti razne emocije ili situacije, poput bijesa, smijeha, straha i buke.

No, ovoj se mami mišići paraliziraju i kada vidi nekoga tko joj je privlačan. Zbog toga posvuda hoda pognute glave kako ne bi nastradala zbog nečijeg izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je sramotno. Jednom sam u trgovini vidjela zgodnog tipa i noge su mi u tom trenutku otkazale suradnju. Morala sam se pridržavati za rođakinju koja je bila sa mnom. Kada vidim nekoga privlačnog, noge mi zakažu pa se pokušavam ne dovesti u takve situacije ili pognuti glavu zbog vlastite sigurnosti", objasnila je Kirsty za Metro.

U prosjeku doživi oko pet napadaja katapleksije dnevno, ali u lošim danima i do 50, što znači da ne može izaći iz kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MOJ MUŽ SE NAKON VJENČANJA PRETVORIO U ZOMBIJA': /

Stravična dijagnoza ostavila ih je bez novca i krova nad glavom

Image
'MOJ MUŽ SE NAKON VJENČANJA PRETVORIO U ZOMBIJA': /

Stravična dijagnoza ostavila ih je bez novca i krova nad glavom

"Budući da se radi o poremećaju spavanja, ne spavam puno, a i kad spavam, to nikad nije dubok san pa kada sam jako umorna imam više napadaja nego obično. Mogu doživjeti napadaj na vrhu stepenica ako su strme jer se bojim visina", otkrila je i dodala da zbog toga trenutno traži novu kuću.

Poremećaj se aktivirao nakon ozljede glave

Svaka snažna emocija može joj izazvati napadaj, a neke je teško izbjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bijes i smijeh ih izazivaju, a često se svađam ili smijem sa svojim sestrama. Mislim da ponekad to namjerno rade, ali samo u situacijama u kojima neću stradati zbog napadaja", objasnila je.

U posljednje vrijeme nitko joj se nije toliko svidio da bi joj izazvao paralizu mišića. "To je dobro, ali i pomalo tužno jer bih htjela osjetiti takvu privlačnost", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrzi se svađati budući da je bijes među emocijama koje joj najčešće uzrokuju napadaje. Paraliza mišića zaustavi raspravu, no može joj uzrokovati bol, posebno u leđima.

Kirsty je rođena s genom za narkolepsiju, ali su se poremećaji aktivirali ranije zbog ozljede glave kada je imala devet godina. Naime, prijatelj ju je u igri slučajno pogodio kamenom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to borba jer sam sama odgajala svoju djecu i teško je naći posao kada se možeš srušiti u svakom trenutku. Napadaj je poput kratkog spoja od mozga prema mišićima i onda samo izgubim kontrolu nad nogama, ali gornji dio tijela mi je i dalje jak", zaključila je.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo