STOP SMEĐIM MRLJAMA: /

Na ovaj će način vaše banane ostati svježe danima

Image
Foto: Thinkstock

Ako ste se pitali kako održati banane svježima, postoji nekoliko malih trikova koji će garantirano usporiti njihovo prebrzo dozrijevanje.

29.6.2015.
7:00
Thinkstock
VOYO logo

Banane, kao i mnogo drugo voće, otpuštaju etilen, plin koji ubrzava njihovo dozrijevanje i uzrokuje smeđe mrlje. Kako biste spriječili taj proces, peteljke banana umotajte u plastičnu foliju kako biste spriječili širenje etilena. Za najbolji učinak banane prvo razdvojite i zamotajte ih svaku zasebno.

Evo još nekoliko savjeta za spremanje banana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Možete im odrezati peteljke te odrezanu stranu umočiti u neku kiselinu, primjerice ocat ili limunov sok.

2. Banane držite odvojeno od ostalog voća jer etilen koji otpuštaju utječe i na drugo voće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Banane čuvajte na sobnoj temperaturi, a ako želite zaustaviti njihovo zrenje, pohranite ih u hladnjak. Čak i ako su već zrele i kora je potamnila, sam plod trebao bi ostati ukusan.

4. Želite li ubrzati zrenje banana, stavite ih u zatvorenu posudu s jabukom ili nekim drugim voćem.

5. Banane je najbolje držati u košari s rupama kako bi im bio omogućen protok zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
djevojke sunca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo