STOP SMEĐIM MRLJAMA: /

Na ovaj će način vaše banane ostati svježe danima

Image
Foto: Thinkstock

Ako ste se pitali kako održati banane svježima, postoji nekoliko malih trikova koji će garantirano usporiti njihovo prebrzo dozrijevanje.

29.6.2015.
7:00
Thinkstock
VOYO logo

Banane, kao i mnogo drugo voće, otpuštaju etilen, plin koji ubrzava njihovo dozrijevanje i uzrokuje smeđe mrlje. Kako biste spriječili taj proces, peteljke banana umotajte u plastičnu foliju kako biste spriječili širenje etilena. Za najbolji učinak banane prvo razdvojite i zamotajte ih svaku zasebno.

Evo još nekoliko savjeta za spremanje banana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Možete im odrezati peteljke te odrezanu stranu umočiti u neku kiselinu, primjerice ocat ili limunov sok.

2. Banane držite odvojeno od ostalog voća jer etilen koji otpuštaju utječe i na drugo voće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Banane čuvajte na sobnoj temperaturi, a ako želite zaustaviti njihovo zrenje, pohranite ih u hladnjak. Čak i ako su već zrele i kora je potamnila, sam plod trebao bi ostati ukusan.

4. Želite li ubrzati zrenje banana, stavite ih u zatvorenu posudu s jabukom ili nekim drugim voćem.

5. Banane je najbolje držati u košari s rupama kako bi im bio omogućen protok zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo