Play ponuda

VRATILI SU SE! SLOŽITE JEFTINU ZAMKU ZA SMRDLJIVE MARTINE: / Internet kaže da je 'najbolja ikad', evo kako ćete je napraviti

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Dakle, treba vam plastična boca, jednokratna baterijska svjetiljka i malo ljepljive trake

14.10.2018.
20:20
Screenshot/YouTube
Play ponuda

Premda bezopasni za ljude, smrdljivi martini posljednjih vas dana vjerojatno teroriziraju u kućama, stanovima, uredima... Najsigurnije je na sve prozore i vrata postaviti zaštitnu mrežicu i ovi kukci tada neće imati kako do vas. Ali, ako idemo logikom da ne možete baš sve oblijepiti mrežom, vrlo je vjerojatno da će određeni broj pronaći svoj put u vaš dom.

Protiv smrdljivih martina navodno pomaže trik sa žutim papirom jer njih privlači žuta boja. Jednostavno zalijepite papir negdje na balkonu ili terasi i oni bi trebali hipnotizirano dolaziti na njega i tako ostajati vani. Na YouTubeu kruže odlični vodiči kako složiti jeftinu zamku upravo za smrdljive martine. Budući da kažu kako je ovo "najbolja zamka ikad", prenosimo vam nju.

Image
KAKO SE RIJEŠITI OSA: /

Izradite mamilicu za ove naporne kukce i saznajte kako se najbolje zaštititi

Image
KAKO SE RIJEŠITI OSA: /

Izradite mamilicu za ove naporne kukce i saznajte kako se najbolje zaštititi

shimmer fallback
shimmer fallback

Potrošit ćete svega par kuna

Dakle, treba vam plastična boca od nekog gaziranog pića, jednokratna baterijska svjetiljka na "klik" (možete je nabaviti u svakom kineskom dućanu za nekoliko kuna), crna izolir-traka i bilo koja ljepljiva traka s reljefnom/mat površinom.

Bocu prerežite slijedeći gornju liniju papira s nazivom pića, na dno stavite svjetiljku i poklopite naopako odrezanim gornjim dijelom boce. Prije toga oblijepite dno crnom trakom. Uzduž zalijepite nekoliko mat traka koje će služiti kao ljestve smrdljivim martinima da se lakše popnu do svoje zamke. Kada upadnu u bocu, ne znaju se kroz uzak otvor popeti natrag.

Play ponuda
Play ponuda