Play ponuda

POZIV NA BUĐENJE / Bljak: Ako nikada niste očistili ovaj dio kreveta, noćas nećete htjeti u njega leći - evo što možete već sutra

Image
Foto: Shutterstock

Video zorno prikazuje koliko se prljavštine nakuplja u tapeciranim uzglavljima i vjerojatno ćete se iznenaditi

4.7.2021.
20:36
Shutterstock
Play ponuda

TikTok influencerica podijelila je nekoliko savjeta za čišćenje uzglavlja kreveta, a otkrila i zašto je to potrebno raditi. Korisnica koja stoji iza profila @cleanwithabbi u suradnji s tvrtkom Time4Sleep otkrila je da gotovo polovica ljudi nema pojma da trebaju redovito čistiti taj dio spavaće sobe, piše Mirror.

Čak 43 posto ispitanika pušta da se nakupi prljavština i prašina pa je Abbi podijelila nekoliko korisnih savjeta za njihovo uklanjanje.

Influencerica savjetuje da prvo uklonite prašinu usisavačem, a nakon toga uzglavlje prebrišite razrijeđenim deterdžentom za tkanine i poprskajte sprejem za čišćenje.

Usisavanje kao prvi korak

Kako bi vaš krevet izgledao kao nov, osnivač i direktor tvrtke Time4Sleep, Jonathan Warren, podijelio je još savjeta za pravilno čišćenje uzglavlja.

"Tkanina na tapeciranim uzglavljima nudi idealne uvjete za razmnožavanje nekoliko vrsta kožnih bakterija koje razgrađuju znoj na tijelu. Svjesni smo bakterija koje se nalaze na posteljini, no podaci pokazuju da jedna od tri osobe nikada nije očistila uzglavlje, što bi mogao biti puno veći izvor bakterija nego što mislimo", izjavio je.

Stručnjaci dodaju da je prije započinjanja s čišćenjem uzglavlja iznimno bitno znati od koje je tkanine izrađen i koji se proizvodi ili alati mogu koristiti na njegovoj površini. Korištenje usisavača sjajan je prvi korak bez obzira na vrstu tkanine i najbolji je alat za skupljanje prašine, bakterija i prljavštine.

Ako naiđete na mrlju koju usisavač ne može ukloniti, onda načinite vlastito sredstvo za čišćenje miješanjem mlake vode i male količine deterdženta. Nanesite ga na krpu i utrljajte u mrlju, a nakon toga pustite da se osuši i usišite ostatke.

Play ponuda
Play ponuda