Stvorite povrtnjak sa začinskim biljem

Imate li površinu, no nemate ideja što napraviti na njoj? Trend je uzgoj vlastitog povrća i voća. Ako ne želite ići tako daleko, napravite svoj vrt začinskog bilja. Jednostavno za održavanje i doći će dobro prilikom pripreme idućeg specijaliteta.

Automatizirajte zalijevanje

Svi volimo boraviti vani, no ne volimo baš svakodnevne obaveze zalijevanja vrta. Ovo se danas lako može automatizirati kroz svega nekoliko jednostavnih koraka, a sav pribor koji vam je potreban možete pronaći na portalu vivre.hr.

Odaberite vrtnu garnituru u kojoj ćete zaista uživati

Mnogi koji uređuju kuću ili balkon, često u budžet zaborave staviti vanjski dio i uređenje terase. Nemojte i vi napraviti ovu pogrešku, ipak, važno je u početku planirati. Uređenje terase ne mora biti skupo, važno je samo pametno odabrati. Trebate li garnituru za 4 ili 8 osoba – vi znate, a pametnije je razmišljati unaprijed i predvidjeti sve moguće situacije.

Rasvjeta, rasvjeta, rasvjeta

Zašto svojoj terasi ili vrtu ne biste podarili predivne vrtne lampice i rasvjetu koja će večeri koje provodite na terasi učiniti magičnima? Svjetleće girlande posebno su lijepe i popularne jer svakoj terasi daju poseban šarm.

Nepotrebna pomagala organizirajte i pospremite

Često nam se na terasi nalaze razna vrtna pomagala, škare za rezidbu, konop, prazne teglice… Sklonite to u predivne vrtne škrinje, PVC kutije ili vrtne kućice gdje će biti na sigurnom od pogleda i kiše.

Bazen ili jacuzzi – može i oboje

Ovog ljeta sebi u svom vrtu podarite prostor za osvježenje. Ako imate prostora i ravan teren, razmislite o postavljanju montažnih bazena ili jacuzzija koji će vas rashladiti tijekom vrućih ljetnih dana.

Chill zona na otvorenom

Iako nemate bazen, možete imati predivno uređenu terasu s ležaljkama. Lijepe ležaljke mogu podignuti prostor koji uređujete. Odaberite one od prirodnog drva koje će se najbolje uklopiti u okoliš.

Pripremite se za obiteljska druženja

Nijedno obiteljsko druženje ljeti ne može proći bez pravog roštilja. Da biste bili spremni, potražite roštilj koji odgovara vašim potrebama. Birajte između roštilja na ugljen, struju ili plin – svaki od njih ima svoje prednosti.