'Obucite' božićno drvce elegantno i profinjeno

shimmer fallback

Grozite se pretrpanih božićnih jelki koje doslovno vrište od hrpe boja, šarenih ukrasa i sve vas to podsjeća na cirkus?

20.12.2010.
18:12
Play logo

Izvukli ste kutiju s ukrasima, kuglicama i lampicama u svim bojama i veličinama. I ovaj put vrijedi pravilo – manje je više. Odaberite jednu ili dvije boje koje ćete kombinirati i najveći korak je učinjen.

arti-201012150185006 Potrudite se ravnomjerno ukrasiti svaku granu, a ispod jelke uvijek možete posuti malo konfeta ili dodati sprej u dominantnoj boji ukrasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste ipak među onima koji su spretni s prstima, uvijek možete sami izraditi ukrase i dodati sušeno voće i bombone.

Pa da krenemo!

Crvena je boja ljubavi i strasti. U prostor će unijeti osjećaj topline i energije. U kombinaciji sa zelenom bojom dobit ćete pravi blagdanski štih, a ako joj dodate zlatnu unijet ćete dašak glamura u vaš dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelena pak predstavlja mir, nadu i besmrtnost te djeluje opuštajuće, blago i stvara unutrašnji mir. Upravo zbog svog umirujućeg djelovanja izvrsno se spaja s dominantnom crvenom. Uz zelenu se izvrsno 'vežu' bijela i žuta boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela boja predstavlja čistoću i mir, ali iako je mnogi klasičari vole, bijela može djelovati djelovati sterilno i hladno. Zato ju obvezno nadopunite srebrnim ili zlatnim sjajem, šljokicama u spreju, ali i kuglicama u jarko crvenoj boji.

Plava je boja aristokracije i označava vjernost i plemenitost. Djeluje smirujuće, a ukoliko želite dati mediteranski štih, izvrsno će se uklopiti uz srebrne ukrase i svjetliju ljubičastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičasta djeluje mistično, tajanstveno i definitivno je boja raskoši. Poznato je da je purpurna bila boja vladara. Rimski carevi koji su naslijedili titulu, dobivali su dodatak 'porfirogenet' (rođen u porfiru) zbog rijetkog ljubičastog kamena – porfira koji su carevi dovozili iz dalekog Egipta.

Play logo

Nježnija, svjetlija nijansa koja lagano vuče na plavu dat će vašem drvcetu luksuzni sjaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve ljubitelje zlatne boje treba naglasiti da s njom treba biti na oprezu. Može se kombinirati s bijelom, crvenom i zelenom, ali u maloj količini kako drvce ne bi izgledalo kičasto i natrpano, iako njezina ljepota dolazi do izražaja onda kada je sama uz prirodni materijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo