Play ponuda

MAGIJA ILI PREVARA? / Žena tvrdi da ovim trikom nestaje kamenac u kadi, a sve što vam je potrebno je doslovno par lipa

Jednostavan trik u trenu će očisititi i najgori tvrdokorni kamenac

20.11.2022.
9:59
Play ponuda

Čišćenje kupaonice može biti naporan posao, ali je imperativ kako biste se riješili svih bakterija koje se tamo skupljaju. Kamenac se također može stvoriti u kadi i umivaoniku, posebno u područjima s tvrdom vodom. Srećom, postoje jednostavni i jeftini načini da se toga riješite - slijedeći savjete obožavatelja gospođe Hinch.

Gospođa Hinch je influencerica koja se bavi čišćenjem s više od četiri milijuna pratitelja na Instagramu. Stekla je slavu zahvaljujući fantastičnim savjetima i trikovima za čišćenje koje je godinama dijelila sa svojim obožavateljima. Sada su njezini obožavatelji stvorili vlastite stranice za čišćenje njoj u čast, gdje dijele svoje znanje s drugim entuzijastima.

Prvo iskušajte na malom dijelu

Na jednoj stranici, s više od 100.000 članova, jedna obožavateljica gospođe Hinch htjela je znati kako se riješiti vodenih tragova i kamenca koji su se stvorili na njezinoj kadi. Vikki Smith je rekla: "Iznajmljujemo staru seosku kuću od člana obitelji u kojoj je prije živio stariji par. Ne možemo zamijeniti kadu i postoji veliki vodeni trag iz slavine koja kaplje. Imate li savjeta o tome kako to ukloniti ili barem poboljšati? Slika u prilogu. Do sada sam isprobala magic eraser, cif, izbjeljivač   i štošta drugo. Hvala unaprijed!"

Post je bio preplavljen komentarima za nekoliko minuta dok su drugi obožavatelji gospođe Hinch preporučivali mnoštvo različitih metoda čišćenja.

Neke su metode uključivale korištenje kemijskih proizvoda, dok su se druge sastojale od prirodnih proizvoda, koji se obično nalaze u kućnim ormarićima. Ali jedan se trik istaknuo od ostalih: korištenje kovanice od 2 penija za uklanjanje kamenca.

Sky Kelly je savjetovala: "Ostružite rubom mokre kovanice. Prvo iskušajte na malom području. Možda ćete primijetiti crne tragove koji izgledaju kao ogrebotine, ali trebali bi se isprati."

Play ponuda

Pomaže i ocat

Jess Wort se složila. Rekla je: "Slažem se komentarom. izgleda kao tvrdi osušeni  kamenac. Nježno ga ostružite rubom bakrenog novčića, a zatim izribajte ono što je ostalo bijelim octom." Sue Fleming komentirala je: "Ako 2p ne radi, možete kupiti komplet za emajl kade. Mislite da je to kao boja?"

Drugi su preporučili ocat - još jedan jeftin proizvod koji se obično već nalazi u kući. Orla Carvin je rekla: "Namočite malo vate u ocat i stavite preko mrlje. Trebalo bi se očistiti. Možda ćete morati još jednom pokušati. Meni je uspjelo." Obzirom da malo tko u Hrvatskoj  ima kovanice od dva penija, prema sastavu je nasličnija kovanica od 10 lipa ili kovanice od 50 eurocenti.

Upozoravamo sve čitatelje da mi ovaj trik nismo probali, već smo samo naletjeli na njega na internetu. Ukoliko ga odlučite iskoristiti budite oprezni da ne oštetite svoju kadu.