Play ponuda

BUDITE ORIGINALNI / Kako zamotati poklone svih oblika i veličina: Donosimo 10 najkreativnijih ideja kojima ćete se istaknuti ovog Božića

Image
Foto: Shutterstock

Bliži se Božić, poklone ste kupili, ali ih niste još zapakirali? Ne očajavajte, donosimo vam 10 različitih načina pakiranja poklona

21.12.2022.
12:24
Shutterstock
Play ponuda

Ako mislite da je Božić izgubio svoj smisao i da ga je 'pojeo' konzumerizam, vjerojatno pri pomisli na božićno jutro, okupljanje oko bora i otvaranje darova osjetite toplinu, a koliko otvaranje darova veseli sve, toliko njihovo zamatanje nikog ne veseli.

Društvenim mrežama se šire videi koji pokazuje kako jednostavno zamotati poklone da izgledaju savršeno i elegantno.

1. Kreativno pakiranje knjiga

Imate knjigu koja je najjednostavniji predmet za zapakirati, ali želite napraviti nešto kreativno? Ovo je video za vas. U videu možete vidjeti kako upravljati s ukrasnim papirom da biste dobili više redaka na prednjem dijelu u koji možete kasnije staviti i čestitku, koja se na kraju može lako izvući.

2. Eko pakiranje

Za ljubitelje očuvanja okoliša je idealno eko pakiranje. Ovo je ujedno i najpoznatiji način pakiranja s najjednostavnijim materijalima. Ovakav papir za pakiranje paketa možete kupiti u Narodnim novinama, dok klasičnu vrpcu za pakete možete kupiti u gotovo svakoj malo većoj trgovini.

3. Pakiranje losiona

Losioni također nisu idealni predmeti za pakiranje, ali ovaj trik će vam pomoći kako ih brzo i lako zapakirati na lijep način tako da od ukrasnog papira napravite malu usku ukrasnu vrećicu.

4. Pakiranje plišanaca

Većini ljudi nije drago pakirati plišance u ukrasni papir jer uvijek može završiti kao neuredno zapakiran poklon. Zato vam donosimo jedan trik kako možete uredno zapakirati plišane igračke i pojednostaviti si posao.

5. Ukrasna vrećica od ukrasnog papira

Za one koji vole sve sami napraviti, pravljenje ukrasne vrećice od ukrasnog papira je idealna opcija pakiranja poklona. U videu možete pogledati koje korake trebate napraviti kako biste ju sami napravili te na kraju ukrasili ukrasnom mašnom. Naravno, ne radi se o velikoj ukrasnoj vrećici, ali možete si sami prilagoditi ovisno o veličini koja vam treba.

6. Ništa bez mašnica

Što je poklon bez mašnica?! U ovom videu možete vidjeti kako uz uredno zamotan poklon možete napraviti mašnu od ukrasnog papira te ga dodati poklonu. Kombiniranjem svijetlo smeđeg i puderastog ukrasnog papira dobit ćete poseban izgled poklona, a od male kocke ukrasnog papira moći ćete napraviti ukrasnu mašnu ako pažljivo pogledate video.

7. Pravi božićni poklon

Ako ste jako kreativni i volite se igrati tijekom pakiranja poklona, onda je ova vrsta pakiranja poklona idealna za vas. Pratite video i otkrijte kako uz uredno zapakiran poklon napraviti božićno drvce od ukrasnog papira i dodati ga poklonu.

8. Poklon kao bombončić

Kada imate malu kutiju za poklon, možete ga tako lijepo spakirati u obliku ukrasnog bombončića koji je zavezan ukrasnim vrpcama. U ovom videu pogledajte kako to napraviti.

9. Dodavanje ukrasa na poklon

Kada na poklonu fali samo neki poseban detalj, možete ga ukrasiti ukrasnom trakom i od nje napraviti božićno drvce na poklonu. Kako bi to napravili, na zamotan poklon istiskajte ljepilo u silueti božićnog drvca i na to formirajte ukrasnu vrpcu.

10. Kreativno pakiranje okruglog predmeta

Ako želite nekome pokloniti okrugli predmet, pozicionirajte predmet na ukrasni papir, prerežite papir po sredini od donje strane i počnite motati predmet u krug i tako do kraja. Na kraju odrežite višak vrha, zalijepite selotejpom i stavite mašnu na sredinu.

Play ponuda
Play ponuda