KORISNICI ANDROIDA STREPE / Ovih 9 aplikacija kradu lozinke i podatke korisnika, a nalaze se na Google Playu: Imate li koju od njih?

Nakon što su stručnjaci Dr. Weba te aplikacije prijavili Googleu, dio njih uklonjen je s Google Playa

4.7.2021.
12:09
Profimedia

Stručnjaci za računalnu sigurnost s portala Dr. Web otkrili su devet štetnih aplikacija na Google Playu koje kradu podatke i lozinke korisnika Facebooka. Ti trojanci za krađu dijeljeni su kao bezopasni softver i instalirani su više od 5,8 milijuna puta.

Riječ je o aplikacijama: PIP Photo (koja je preuzeta više od 5,8 milijuna puta), Processing Photo (više od pola milijuna puta), Rubbish Cleaner (više od 100.000 preuzimanja), Inwell Fitness (više od 100.000 preuzimanja), Horoscope Daily (više od 100.000 preuzimanja), App Lock Keep (više od 50.000 preuzimanja), Lockit Master (više od 5.000 preuzimanja) te Horoscope Pi i App Lock Manager koji su imali manje od 1.000 preuzimanja.

Nakon što su stručnjaci Dr. Weba te aplikacije prijavili Googleu, dio njih uklonjen je s Google Playa. No, do objave ovog teksta neke od opasnih aplikacija još su uvijek bile dostupne za preuzimanje.

Trojanac je krao samo lozinke i korisnička imena za Facebook, no vrlo ga je lagano izmijeniti da prikuplja i ostale osobne podatke s bilo kojeg drugog servisa ili internetske stranice. Ako imate bilo koju od navedenih aplikacija na svom mobilnom uređaju, morate ju što prije ukloniti. Također, provjerite svoje Facebook i slične račune te promijenite lozinke na njima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen