Iako se mnogi brinu da će dječak zbog obrazovanja propustiti djetinjstvo, on ih razuvjerava i tvrdi kako uživa u svemu što radi

Mike Wimmer, 12-godišnji dječak iz Sjeverne Karoline je čudo od djeteta. Naime, već je završio srednju školu i fakultet, i to u istom tjednu.

Ono što obični smrtnici obave u četiri, odnosno osam godina, on je napravio samo u jednoj. Ovoga mjeseca će, u razmaku od samo tjedan dana, dobiti dvije diplome - jednu za srednjoškolsko obrazovanje koje je završio u Concord Academy, a drugu s fakulteta Rowan-Cabarrus.

Dječak je američkim medijima otkrio da je član Mense, društva najinteligentnijih ljudi na svijetu, kao i zaklade Davidson and Young Scholar koja potiče i razvija talente mladih inteligentnih pojedinaca.

"U prosincu sam završio s maturom i onda sam pomislio - ako poslušam još nekoliko predavanja, mogu dobiti steći zvanje prvostupnika", izjavio je Mike za CNN.

Iako se mnogi brinu da će dječak zbog obrazovanja propustiti djetinjstvo, on ih razuvjerava i kaže da uživa u svemu što radi.

Veliki ljubitelj matematike i znanosti pokrenuo je svoj biznis, tvrtku Reflect Social koja "kombinira popularne platforme društvenih mreža s IoT uređajima, pružajući novo dinamično društveno iskustvo". Mike kaže kako mu je cilj stvoriti tehnologiju koja će ljudima omogućiti bolji život.

"Ponosni smo na osobu kakva on postaje. Darežljiv je, brižan i želi pomoći drugima, a oko svega je skroman", rekla je njegova majka Melissa.